May 6, 2008

++stop worrying..start living!++

kenapa risau?????

selidik dulu ape punca yg buat kita risau sgt..
kalo tau punca..kita dpt pikir cara utk selesaikannya rite??


we are human....
  • always remember we are human!nobody is perfect,everything can be changed and improved...
  • anggap life ni mcm roda...kdg2 kita kt bawah..kdg2 kita kt atas...so..never give up easily in anything that u do...
[note taken..(",)]

tak semua benda kamu ada power of control!

mungkin kamu ade duit yg banyak..tp ia x menjaminkn yg kamu akn dpt semua yg dikehendaki..
w/pun kamu dilahirkn dlm family yg kaya...tp ia kamu x akn dapat semua benda dlm dunia ini..
semua org dalam dunia ni ada kebaikan dan keburukan masing-masing...
terima dgn redha ape yg kamu ada..terima seadanya..
mungkin itu yg terbaik untuk kamu...



be brave!

jgn takut dgn perubahan hidup..
sesuaikan diri dalam apa jua situasi baru, so u dont have to worry about anything...
dont worry,be happy!!

[note taken..(",)]

bersifat terbuka..

kamu x boleh expect yg semua org akan menyukai kamu!
kalau ramai yg menyayangi..x hairan kalau ramai juga yg membenci,bad mouth dibelkgmu!
juz let it be...xde rugi sikit pon!
tp......jgn biasakan diri bermusuh..
bersifat terbuka dgn apa jua yg dikatakan....
never listen to anyone who puts u down!

[note taken..(",)]

kamu adalah kamu...

jgn suka membandingkn diri dengan org lain..!!
becoz this thing will never last!
setiap org ade kelebihan tersendiri...
and that's you!!

[note taken..(",)]errr....tp cmne kalo org yg bndingkn kite ha??

relax and planning...

always stay cool and relax in every situation..
dont forget!systematic planning are helpful too.......

[note taken..(",)]


**artikel ini telah diedit oleh cik pinat dlm ayt yg die phm...sekian..terima kasih....

No comments: