May 20, 2008

++tagged..++

salam...

all this while tiap kali aku bace blog org mesti ade yg kena tag...
konpius aku ape mende la tag tu...
td usha page tnoe plak,x pasal2 aku kna tag gak..
aiyaa...

lepas aku merenung page tnoe lam masa stgh jam...
baru aku dpt idea cmne nk jwb bnda yg ditag itu.....


topic : 5 important person in your life!


my ibu....dearest mum....
the most important person in my life....tanpa die,aku xde kat lam dunia ni....
die la yang jaga aku dari aku kecik sampai besar...
mcm mane teruknye aku,die sabar dgn perangai aku ni....isk3....
walopon ibu salu beleter kt org,
ibu...k.long syg ibu sgt3!!!!


my ayah...dearest dad....
ayah pon the most important person in my life....tanpa die pon aku x wujud kt lam dunia ni...
die sanggup wat ape sje untuk ank die yg teruk ini....
sabar dlm mendidik kami adik beradik...
ape saje yg aku mntk he will try to fulfill it....
ayah..k.long syg ayah sgt3...


my siblings...adik2 aku...ni kira person gak tau....hehe
syaza,afif,ili....
xde dorg,idup aku x sempurna...
even though aku salu marah dorg...bebel2 kt dorg...
tp,aku sgt2 perlukan dorg dlm idup aku ni...

my fren,tnoe...my besties..
ish..kalo xde ko lam idup aku ni..
adoi..pyh weh..ko ttp kawan aku sampai bile2 mok!!
luv u tnoe!!

last but not least...

k.a.m.u...

thanx sbb ade lam idup ni...
make my life feel great...


**kuar dari tag....

another important person in my life...


achik...
u make me know the way to go....thanx...
syg acik sgt2..even acik mrh2 org pon,tp org tetap syg acik...


ma....
org syg ma sgt2...

May 19, 2008

++my dear specky...++

salam....

lepas cite laptop ku yang terjatuh itu...
kini muncul pulak kisah baru...
spek aku lak hancur!!!!
spek tu hancur pada pukul 5.15 pm hari sabtu [17/5/08]
isk3..nanges wooo masa first2 tgk spek aku tu patah....
sedey maa...3 taun spek tu berjasa kt aku...isk3.....



spek ku yg da jd arwah....

actually..xde la ancor sgt pon..
bingkai die patah je..mula2 ingat leh baiki..
pas ayah aku tgk,x leh dibaiki ghupenya..

so.......

semalam..
aku and family g la menara optical..
wat spek....

then,arini...
aku da selamat pakai spek da......



spek ku yg baru...ehem,acap..jgn jelesh ye....




sekian..cite sal spek aku....


**thanx to ibu ayh....syg ibu ayh!!!!

May 17, 2008

++my deary lappy..++


salam...

alkisah kaitan tajuk...


pada suatu petang yang bening....

ketika yahanda ku meminta untuk mencari sesuatu di bawah katil...
aku mengangkat tilam lalu terlanggar laptopku yang ade di atas side table sblh
katil...

dan laptop ku yang memang sudah hampir tercabut skrunya di tepi skrin terjatuh..


boleh la dikatak
an agak dhaif keadaannya ketika itu...

laptopku....


semalam....
ketika aku sdg elok berym dgn seorg teman...

side sblh kiri laptopku tercabut skru...
agak terkejut pada mulanya...

terus aku off ym,off laptop dan aku menja
di seorang mekanik laptop..hehehehe...
setelah sejam berhempas pulas membaiki side tu,

malangnya.....
tidak berhasil....isk3......................

hanya menunggu ma
sa shj laptop kesayangan ku ini ditukar....huhuh.....

sisi laptop yg tercabut....



kini..

aku dalam proses nak memujuk tukar
laptop....
isk....

impianku...




dell inspiron 1525...


dell inspiron 1420 ...





adios amigos..wasalam....

May 13, 2008

++hari ibu..demi masa++

salam...

kalo tgk tajuk ats tu,agak2 ape yg korg pikir?
yup..yup..it was cerekarama on tv3 last saturday tittle demi masa...

lepas je aku tgk cerita tu...
esoknye aku search the tittle..demi masa..
then,macam2 la post yg aku jumpa based on the tittle...

sejujurnya la i know the both ustaz n ustazah yang ade nama kt lam cite tu..
idea asal by ustaz hasnil and ustazah yusnah...

the point yang aku nk ckp...adlh pasal syair arab yang jadi ilham jinggo and sheila tu...

syair tu sebenarnya dah lama da tersebar kt dalam dunia maya ni...
just orang je yg x perasan sangat sal syair tu...
kalo x silap,syair tu wujud since 2002-2003 lagi kot...kire da lame la kan??
aku sendiri pon da ade syair tu sebelum dorg wat cite ni lagi...

yang wat aku cam terkilan tu sbb ade la yg ckp yang ustaz dan ustazah tu ciplak idea..
ciplak idea??erm..dari ape yg aku tau la..
mmg dorg ade keluarkan idea supaya difilemkan karya tu dkt jinggo...
salah ke idea tu????
its not mean yg dorg ciplak karya tu...
lagipon ape yg tertera kt dlm tv tu IDEA ASAL...bkn KARYA ASAL kn?
idea..sume org boleh bg idea...kalo aku yg bagi idea suruh filemkan pon nama aku yg keluar kan..??

IDEA ASAL : miszafie..

at least syair tu da dpt dibuat cerita untuk kesedaran semua pihak....
kire ok la tu kn??

papehal pon.....
cerita tu pon da disiarkan.....org ramai pon da tgk kn??
mungkin da ade yg dpt kesedaran dari cerita tu...
dan x kurang jgk yg cari syair tu....sape-sape yg nak syair tu,blh gtau aku ye...
so...
moga-moga sesiapa yg sebarkan syair ni, x kire la dlm ape bentuk medium pon...
akan dikurniakan pahala dari Allah..amiinnn.....

btw,sape2 yang nak tau sal lagu latar cite tu...
lagu tu nyanyian ahmed bukhatir tajuk ummi....

adios amigos...wasalam.....

May 10, 2008

++deary fRen....++






::....meMori TerciPta...::[klik d cni untuk mendengar..]

Bergetar jiwa dipersada bercahaya

Pertemuan harapan pertama kalinya
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Sukar dipercaya pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa


Mengalun suara sesuri bisikan hati
Seiringan mencari haluan berseni
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi

Tiada pon terduga pintunya terbuka


Di sini jua memori tercipta

Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah

Kenangan bersama tiada ku lupa

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah

Kuingati buat selama-lamanya

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa


Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama (3x)
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa





**specially dedicated dis song to all hamidian,khawareez '07.......**

May 8, 2008

++surat...++


TAWARAN KEMASUKAN PROGRAM ASAS KOLEJ TEKNOLOGI MAKLUMAT UNIVERSITI TENAGA NASIONAL SEMESTER 1, TAHUN AKADEMIK 2008/2009

Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program Foundation in Information Technology di Universiti Tenaga Nasional, kampus Putrajaya bagi kemasukan semester Jun 2008 sahaja.


ermm....skrg ni...aku da pening...
mungkin aku akan masuk uniten ni...
sbb program yg die tawarkan tu mmg kena betul la ngn minat aku...

masa mula2 aku dpt surat ni td...
tersangat la gembiranya aku...
fuuhh...akhirnya sampai jgk surat ni ke rumah aku..
ingt surat ni stuck kt memane..
yela..umah aku kn kat bangi je..ghase cm lambat benor surat tu nk sampai..
pdhl tempat die pos nye kt pusat mel bangi ni jgk..

pas aku baca surat ni...
otak aku bepikir...

camne la environment kt sane nnti..

orientasi die lak cmne...
ape yg aku akan belajar...
camne kawan2 yg ade kt sane...
lect ok ke..
dapat ke aku catch up sume...

erm...
harap2 dpt la..
sbb aku x nk mengecewakan lagi mak ayh aku yg da bg peluang kedua...
da la kt tempat cmni..fuuhh...

SEMANGAT!!!
jgn ilang.........amin..........

adios amigos....wasalam..




May 6, 2008

++stop worrying..start living!++

kenapa risau?????

selidik dulu ape punca yg buat kita risau sgt..
kalo tau punca..kita dpt pikir cara utk selesaikannya rite??


we are human....
  • always remember we are human!nobody is perfect,everything can be changed and improved...
  • anggap life ni mcm roda...kdg2 kita kt bawah..kdg2 kita kt atas...so..never give up easily in anything that u do...
[note taken..(",)]

tak semua benda kamu ada power of control!

mungkin kamu ade duit yg banyak..tp ia x menjaminkn yg kamu akn dpt semua yg dikehendaki..
w/pun kamu dilahirkn dlm family yg kaya...tp ia kamu x akn dapat semua benda dlm dunia ini..
semua org dalam dunia ni ada kebaikan dan keburukan masing-masing...
terima dgn redha ape yg kamu ada..terima seadanya..
mungkin itu yg terbaik untuk kamu...



be brave!

jgn takut dgn perubahan hidup..
sesuaikan diri dalam apa jua situasi baru, so u dont have to worry about anything...
dont worry,be happy!!

[note taken..(",)]

bersifat terbuka..

kamu x boleh expect yg semua org akan menyukai kamu!
kalau ramai yg menyayangi..x hairan kalau ramai juga yg membenci,bad mouth dibelkgmu!
juz let it be...xde rugi sikit pon!
tp......jgn biasakan diri bermusuh..
bersifat terbuka dgn apa jua yg dikatakan....
never listen to anyone who puts u down!

[note taken..(",)]

kamu adalah kamu...

jgn suka membandingkn diri dengan org lain..!!
becoz this thing will never last!
setiap org ade kelebihan tersendiri...
and that's you!!

[note taken..(",)]errr....tp cmne kalo org yg bndingkn kite ha??

relax and planning...

always stay cool and relax in every situation..
dont forget!systematic planning are helpful too.......

[note taken..(",)]


**artikel ini telah diedit oleh cik pinat dlm ayt yg die phm...sekian..terima kasih....

++kerisauan...++

salam....

lately ni...mcm2 benda yg wat aku risau...
  • risau dgn masa depan..
  • risau dgn study yg bakal mula..
  • risau dgn life aku..
  • risau..risau..risau...
dalam dok pikior sume kerisauan aku tu....
sempat gak la membelek mjlh remix yg baru beli.....ala..cover dpn shahila tu..
belek..belek..belek..jumpa la artikel sal risau ni....meh aku share ngn korg artikel ni okeh.....

May 3, 2008

++kesekian kalinya.........++

salam....

dan semalam.....
untuk yg kesekian kali nya......
semangat aku down balik.....
stlh aku penat lelah berusaha untuk mengumpul sisa2 semangat yg ade...
smlm.....
sgla semangat tu ilang sekelip mata.......
sampai ari nih......dan mungkin akn berhari2....

semalam....
aku kena ceramah atau lebih dikenali sebagai nasihat oleh tnoe...

wat tnoe....

"aku tatau ar weh skang...aku perlukan masa utk normal balik ni...pikiran aku pon blur skg..."

hari ni...
masih seperti smlm....
masih blur...masih kecewa...masih berangin.....

hari ni...
aku masih dalam dilema....
mana yg perlu aku pilih......
yg dekat??yg murah??yg mahal??
huh...pyh btol nk wat keputusan kaitan masa depan ni....

boleh x kalo aku nk wat keputusan tanpa pikir org laen???huk...ayt sebijik cm lam fs...

ntahla....
yg aku tau..
aku perlu pilih ape yg benar2 sesuai ngn aku....
erm......
help..help!!!


adios amigos...!!wasalam...