Mar 9, 2009

die bergaduh?sebab ape?

salam semua...


berdasarkan tajuk yang ada di atas, apakah yang terlintas di kepala anda?

aku bergado?
kucing bergado?
adik dan kucing aku bergado?

ohh..semua tekaan ada salah sama sekali...

entry kali ni agak serius la kot..berkaitan dengan kaum yg berumur lebey kurang aku nih..


okeh2.straight to the point...

lately ni kan,kite asek tengok orang dok cakap sal buli la..gado la dikalangan dak skolah kan?
ape sebab nye?:puteh_10:

bila kite tanye kat dorang,
ade yang jawab...

kalo buli,
"normal la buli tu..masa kitorang junior dulu pon kena buli..sekarang biar la dorang plak rasa..":pandaGeli_03:
.

kalo gado lak,
"dah die yang cari pasal,kena ar defend diri sendiri..takkan nak relakan diri kena pukul plak..":mGuilty:


ok la..aku terima je bile dorang bagi sebab2 seperti di atas tuh..

tapi...
yang paling aku x leh terima bila ade kes gado sebab berebut pompuan or laki..
hee..memang la aku sangat x leh terima..
satu reason yang sangat bodoh tau?!:argh:


tambah2 lagi kalo pompuan or laki yang direbutkan tu jenis yang bersepah kite boleh jumpe kat kl tu..err,ni sebab aku dok dkt2 ngn kl..jgn marah arr gadis dan jejaka kl..
yang jenis, "ala,i tak kesah pon kalo u nak tinggalkan i..i boleh cari org laen..":girl_8::girl_8::girl_8:

korang yang terlibat tu sedar tak yg korang tu da jatohkan maruah sendiri??:puteh_22:


ni aku nk cakap sket kt korang,:mBom:


utk yg pompuan gado sebab laki..

"eh,hello makcik2 yg begado..ramai lagi laki yg baek kt luar..yg awk gado sal laki stok tak leh blah tu pesal?bkn die nak backup awk pon..ntah2 belambak lagi pompuan yg die pasang blkg korg tu..heh..kalo die jenis laki yg baek, takde nye nk pasang smpi 2 org yg blh sebabkan korang gado tu..haila...menjatuhkan maruah pompuan je tau!da la kalo gado,xde sopan2 da korang tu..siap terselak segala bagai..heee.."




yg laki begado sbb berebut pompuan tu plak,

"pakcik2 weh, belambak lagi pompuan laen kt luar tuh..tak payah la gado sal die...nape?die tu baek sangat ke?ikot ke ciri2 yg Nabi kite bagi tu?kalo ikot,aku rasa berbaloi la kalo nk gado pon..tp,kalo x,korg ni mengong tau!aishh.."




lagi satu...
kepada semua budak2 yang ade niat nak membuli ke,nk bertumbuk ke kat sekolah nanti,
ingat pesan ni..
jangan sampai membunuh!penat mak bapak budak tu besarkan die..bg makan pakai,korang senang2 je bunuh anak die..

ingat masa depan korang..bak kata raju, "pikir masa depan ipin!!"


live well or live hell,u choose..



sori la ye..gambar xde plak..aku cari..tp semua pegi kat link yg mengong..korg cari sndiri la..


10 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

whoaaaaa..
bersemangat sis nieh..
btol tuh..
zatie sokong sgt..
lgi 1,,ader laki yg xdpt sorang pompuan ugot nk bunoh dri la hapela..
ape,,xpikir mk bpk ker..bru kapel..lom kawen..da smpai nk cmtuh..kapel2 nieh bukan sespe pon..x 1 peratos pon..yg nk smpai bunoh diri apehal..gile tol..
zatie ckp nieh bkn pe,perkare nieh penah jd kat kawan zatie..laki uh ugot nk bunoh dri if dorang clash..hape xder keje len ke ley wat..isk2..yg member zatie nieh pon satu,ske tuka pasangan...da tego,,xjaln gak..hape yg zatie ley wat,,lantak korang la nk wat hape pon..baek zatie pikir hal zatie sendiri..tol x.?ekeke..

btw sis,,cam familiar je ayt akhir tuh..hehehe..
i choose..live well op kos..

p.i.n.a.t said...

mmg bersemangat pon..
sbb sis sgt x phm la org yg jnis cmtu..aishh..
bnuh diri?hee..x syg nywa btol..
btol tu zatie..pkir hal sndiri g bagus.lalal~

ngee..ayat hlovate la..hehehe

Cik Peanut said...

kes buli di sekolah..bagi pendapat peanut kan, sal buli2 di sekolah ni mesti de sebab tersendiri..maybe paper just g tau yang budak ni kena buli sebab tak puas ati or what, but di sebaliknya..cam kes baru2 ni, dak tu kena belasah sebab dak2 yang memebelasah tu cakap dak yang dibuli tu curi hanset kawan ye..n memang betul budak yang di buli itu curi pun..kalu peanut pun , peanut hangin..

tapi, kalu yang buli sal junior n senior tu, peanut ase yang ne de rase nak membuli tu, baik buang jelah nia membuli kowang tu, ingat senior sangat..peanut penah lalui zaman senior n junior di teknik lu..senior dan junior cam jarak ye jauh sangat pedahal apalah sangat ade pade pangkat senior tu...

sal berebut lelaki or perempuan lagi lah tak leh blah..bodoh betul..lebih2 lagi berebut sal lelaki(peanut kan pompuan), wat malu kaum je..dah lelaki tu gatal sangat..biar jelah ye..tak de mase peanut nak gaduh2 sal berebut lelaki ni...

p.i.n.a.t said...

kalo sbb yg mcm tu,pinat pon hentak je bdk tuh..ngee~

erm..yup2..btol tu peanut..dlu pon pinat rse gak mende tu..xde beza mane pon..

tau xpe..mmg bodo tau..buang mase..

bulan bintang capricorn said...

waahh..
sume da kuar hujah2 bernas..
xpe2..
t kte bwk bnde nie g parlimen ek..
hehe

well..
koman an..dak bru nk up..jiwe mberontak..pk pe yg dierowg wat sume btol..they juz need kaunseling je 2..bg tumpuan lbey sket..plus saiko sket2..baek arr 2..
bg bbc dak2 cm2 sume kurang kasih syg je 2..x pown stok yg tlbey gula..

live hell or live well..
i choose ek??
klo nk live in da middle can??
hehe
;p

p.i.n.a.t said...

tp kan bbc, kdg2 kaunseling pon x jln gak..btol x??


eheh,u want to live in the middle??can..can..

bulan bintang capricorn said...

kaunseling x jln coz owg yg bg kaunseling 2 pown cm nk x nk je bg kaunseling..der bg kaunseking juz based on teori semata2..dier x cuba nk dalami btol2 pe yg dak2 2 rs..

juz imejin trisy..dier dpt jade yg mmg phm jiwe dier tok bg dier dorongan..biar dier b a better person..cm2 arr gak ngan dierowg2 nie..

..hanya owg gila yg boley mrawat owg gila..

ala2 cm2 arr..hehe

p.i.n.a.t said...

ngee..siap bg contoh trisy ngn jade tu..
tapi kan,kalo bg kat bebudak neh bku rr tu pon bgus gak kn?
penuh ngn kaunseling dlm tu...

bulan bintang capricorn said...

well..bru abis bc an..so plot cite still fresh lg..hehe..

haaa..
bgos gak 2..complete set dlm novel 2..tafsir,tazkirah,motivasi..cm kte astro..mcm2 ada..

hahaha

p.i.n.a.t said...

btol..btol..btol...blh terkesan dlm ati tuh..