Mar 27, 2009

thank you frens!

salam semua...

entry pendek je nih...

juz want to say thank you soooo much kat semua yg wish aku tidak kire di celah platform mane pon..

thanx kat yg wish dlm blog neh..kt shoutbox tu..
thanx tok achik ngn kuceng sbb wat special entry tok sy..
entry tu kat sini dgn kat sini..

**updated**
thanx tok ibu jugak wat spesel entry...
kat sini ye entry tu..

thanx jgk untk sume kwn2 yg wish dlm msg..yg kol...
thanx jgk untk sume yg wish dlm ym...

really appreciate it!!!:08:
:05::05::12::12:

:03:
love,pinat...


ps: ehem..esok 280309 ade EARTH HOUR tau! jgn lupa tutup lampu sume ye...

Mar 26, 2009

hepi bday to me!

:17:






salam semua!!

heee...arini da 270309!:15:

and today,secara officially la i'm 19!!
heyhoooo...:17:
waa...da nk msuk umo 20..
taun ni taun last sambut dgn umo belas2...
terasa da tua~~~:23:


on behalf of pinat,
i want to wish myself...

hepi bday dear me!
kamu da besar okeh..
takmo ar wat pangai yg agak x matang tuh...ish..x pyh wat la...
bile umo meningkat,kematangan pon bertambah...
so,aku hope kamu dpt la pikir dan blh bezakan ape yg baik dan buruk ye..
jgn bertindak melulu tnpa berpikir...make sure,bertindak mengikut arahan!

sal study...
kamu jgn leka tau!
ingt!kamu tu harapan ibu ayah...
kamu tu ank sulung..jgn hampakan dorg macam masa spm dulu...
dwet dorg da byk abes kt kamu da...
ingt tu ye pinat...

satu lg pesanan penaja..
sayang parents kamu..sayang diri kamu..sayang keluarga kamu..
baru la sayang org laen tau!

lastly...
cekalkan semangat..teguhkan iman..mantapkan jati diri...okeh??
:03:

once again...
HAPPY B'DAY TO MYSELF!!:07::11:

special entry 3..nex...




nex...

thanx 4 being there for me...
hee..sori wat ko riso masa aku nanges td...
sori wat ko rase mcm nk dtg peluk,pjuk aku td..hehehe..
walopon ko xde kat tepi aku td..
aku dpt rase ko care kt aku..
lega sgt dpt cite semua kt ko...

love you sooo much cyg..

now i feel much better dear..

tp aku still rndu gile kat ko la yang..

mish you like crazy la babe.!!


ehem,tnoe..
aku nk cite kt ko jgk..need u too darl..

Mar 14, 2009

dari acik..

salam semua!!

pagi tadi tok ma sampai sini sbb nak amek adek2 aku tuk di eksport ke penang pada esok hari..

then die datang dgn membawa barang2 seperti di atas...:mLove:

dari sape?kenapa dapat??



ahha...barang2 ni semua dari acik...

acik bagi sebabkan entry nih...






sangat lawa gelang itu...i like it veeeeeeeeerrrrrrrrrrryyyyyyy much!!:mLove:
frame gambar tu pon same...hee..saje eh,mentang2 org suke ceklat...lalalal~

papepon...thanx yep acik!
love ya..!

psst..sem 3 neh kalo dpt DL lagi nk 660i eh?ngahahaha...
ceh pinat..harapan..tinggi....wekkk!

Mar 12, 2009

special entry 2..



:hi:

salam semua...!

hari ni 12/3 kan??

konpem2 la semua calon spm 2008 da dpt result..betol x?
ke ade lagi yg tak amek result die neh???
:mKorek:

okeh2..entry neh special untuk semua candidate yg da dpt result tadi...




to my deary bro n sis...

hey...korang da dpt result kan?amacam?okeh tak?
kalo okeh..
TAHNIAH!!well done
:mGelak:

yang tak berapa nak okeh tu..

jangan la sedey2..
jangan give up..
dulu aku pon dpt result memang cukup makan je lepas kredit..
aku pon penah give up jugak pas dpt result tu..
rase macam sgt tak berguna da diri ni..sebab da kecewakan semua yg mengharap..

tapi, pas muhasabah diri..
tak bermakna bile kite gagal untuk dapat yang terbaik masa spm, kite da tak boleh dapat yg terbaik in future..
selagi korang boleh berusaha, selagi tu la korang kena usaha..
jangan rase down sangat..
just pikir yang kite akan hadapi satu lagi tempoh pembelajaran yang penting..


tunjukkan dekat orang yang anda boleh bangkit selepas terjatuh...
tunjukkan pada orang yang anda boleh keluar dari lubang kegagalan..
tunjukkan pada orang yang anda boleh lakukan yang terbaik..
tunjukkan pada orang yang anda boleh menyaingi orang yg dpt result spm baik..



for me, spm is just the beginning of learning process..
fail spm doesnt mean that u'll fail forever..
plus, kalo berjaya spm pon, tak menjamin yang korang akan berjaya sentiasa..

:mKorek::mKorek:

pssttt...result kat atas tuh bukan result aku...aku dulu dpt 3A je..bodokurang pandai je aku dulu neh...


:pandaGeli_26:

Mar 10, 2009

ape tu??

salam semua!!

tadikan pas balik dari kelas kan..

dapat mende ni...


:pandaGeli_05::pandaGeli_05:

nak tau mende ape??

meh tgk meh...




tadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!.







dapat adiah dari cik peanut..:mGelak:
ala..yang pasal sape jawab tag die tuh...

papepon...
a million thanx to cik peanut!!jauh tu die pos..tengkiyuk..tengkiyuk!
pasni jgn segan2 nak bagi lagi..lalala~



ooppsss...sila abaikan ape2 yg bersepah tu eh..lalala~

Mar 9, 2009

die bergaduh?sebab ape?

salam semua...


berdasarkan tajuk yang ada di atas, apakah yang terlintas di kepala anda?

aku bergado?
kucing bergado?
adik dan kucing aku bergado?

ohh..semua tekaan ada salah sama sekali...

entry kali ni agak serius la kot..berkaitan dengan kaum yg berumur lebey kurang aku nih..


okeh2.straight to the point...

lately ni kan,kite asek tengok orang dok cakap sal buli la..gado la dikalangan dak skolah kan?
ape sebab nye?:puteh_10:

bila kite tanye kat dorang,
ade yang jawab...

kalo buli,
"normal la buli tu..masa kitorang junior dulu pon kena buli..sekarang biar la dorang plak rasa..":pandaGeli_03:
.

kalo gado lak,
"dah die yang cari pasal,kena ar defend diri sendiri..takkan nak relakan diri kena pukul plak..":mGuilty:


ok la..aku terima je bile dorang bagi sebab2 seperti di atas tuh..

tapi...
yang paling aku x leh terima bila ade kes gado sebab berebut pompuan or laki..
hee..memang la aku sangat x leh terima..
satu reason yang sangat bodoh tau?!:argh:


tambah2 lagi kalo pompuan or laki yang direbutkan tu jenis yang bersepah kite boleh jumpe kat kl tu..err,ni sebab aku dok dkt2 ngn kl..jgn marah arr gadis dan jejaka kl..
yang jenis, "ala,i tak kesah pon kalo u nak tinggalkan i..i boleh cari org laen..":girl_8::girl_8::girl_8:

korang yang terlibat tu sedar tak yg korang tu da jatohkan maruah sendiri??:puteh_22:


ni aku nk cakap sket kt korang,:mBom:


utk yg pompuan gado sebab laki..

"eh,hello makcik2 yg begado..ramai lagi laki yg baek kt luar..yg awk gado sal laki stok tak leh blah tu pesal?bkn die nak backup awk pon..ntah2 belambak lagi pompuan yg die pasang blkg korg tu..heh..kalo die jenis laki yg baek, takde nye nk pasang smpi 2 org yg blh sebabkan korang gado tu..haila...menjatuhkan maruah pompuan je tau!da la kalo gado,xde sopan2 da korang tu..siap terselak segala bagai..heee.."




yg laki begado sbb berebut pompuan tu plak,

"pakcik2 weh, belambak lagi pompuan laen kt luar tuh..tak payah la gado sal die...nape?die tu baek sangat ke?ikot ke ciri2 yg Nabi kite bagi tu?kalo ikot,aku rasa berbaloi la kalo nk gado pon..tp,kalo x,korg ni mengong tau!aishh.."




lagi satu...
kepada semua budak2 yang ade niat nak membuli ke,nk bertumbuk ke kat sekolah nanti,
ingat pesan ni..
jangan sampai membunuh!penat mak bapak budak tu besarkan die..bg makan pakai,korang senang2 je bunuh anak die..

ingat masa depan korang..bak kata raju, "pikir masa depan ipin!!"


live well or live hell,u choose..



sori la ye..gambar xde plak..aku cari..tp semua pegi kat link yg mengong..korg cari sndiri la..


Mar 3, 2009

award by hana..


salam...

heee...dpt award lagi...

a million thanx to hana sbb bg award nih....

suke..suke..suke!!




post signature

Mar 2, 2009

hello sem 3!!

salam...

:lamagawa:

sem 3 sudah mula...

course outline da diberi..

kepala da mule nak pening...lalalala~~


tadi masa kelas physic,

lecturer tu terangkan sket2 sal benda nak kena belaja...

saaaaangat blur!!!:ha?:

padahal ape yg die cakap tu sume da belaja masa kt sekolah...


math pon same..

add math je pon..

tapi ape yg kena belajar tu benda yg aku mmg la sgt lemah...

adoiiii...


takot plak nak belaja sem 3 nih...heeee:pandaGeli_30:


agak nye kena belajar camni la kot-->>:mStudy::mStudy::mStudy::mStudy:

post signature