May 23, 2009

apa lagi by boneca..

salam..

jom nyanyi2 meh..

lagu ni aku minat gile la!

sbb die mcm ade kaitan sket dgn ape yg jd kt aku neh..

so,here is it..
enjoy the lagu la yep..

meh layan2...

APA LAGI by BONECA


Kau membuat aku terpinga-pinga
Mengenangkan tentang kita

Hari demi hari bersilih ganti
Aku di sini tetap menanti

Apa bisa ku kan terus begini?
Menahan rasa sakit di hati

Dah ku coba melakukan segalanya
Namun kau masih begitu saja

Chorus:

Apa...
Apa lagi yang kau mahu dariku?
Telah ku berikan segala
Namun masih ada tak kena

Apa…
Apa lagi yang harus ku buktikan?
Lelah sudah ku meratapi
Hanya untuk meyakinkan mu

Apa...
Apa lagi yg perlu ku lakukan?
Katakan saja kepadaku
Agar dapat aku teruskan hidupku

Apa lagi
Apa lagi

May 19, 2009

semangat diri.

pinat sabar..

pinat kuat..

pinat baek..

pinat boleh..

kalo org wat jahat kt kite,jgn balas dgn jahat syg..

okeh..jgn tanye nape aku tuleh cenggitu..

May 13, 2009

tidak memiliki dan tidak dimiliki.

salam..

entry agak berilimiah sikit..
takkan asek nak entry kosong je kan??
kdg2 blog pinat neh nak gak la ade entry ilmiah ni...
artikel ni dapat dlm buletin kat tagged.com...

masih ingatan kepada diri pinat yg alpa dan rakan2 yg laen jgk..

haa,amin..entry ni utk ko dan ehem2..
memandangkan ko pon sdg melalui fasa ini kan..sila baca..lalalal~
kpd ehem2..jgn marah haaa...kalo aku x kaco ko,sape lagik mao kaco??



Janganlah kau angkuh melaungkan...
Si dia kepunyaanmu...
Atau kau kepunyaan si dia ...
Kerana hakikatnya...
Kita tidak pernah memiliki sesiapa...
Walau sekeping hati seorang insan...
Tidakkah kau sedar...
Hukum alam menyatakan...
Menyintai tidak semestinya memiliki?...

Manusia pandai berpura...
Berlakon di pentas dunia...
Dan bertopeng menutup rahsia..
Tetapi hati...
Tidak pernah berdusta pada empunya...
Tentang perasaan yang bergolak di dalamnya...

Tidakkah kau sedar...
Mungkin si dia melafazkan...
Ungkapan cinta padamu...
Tetapi hati dan perasaannya...
Tidak pernah berniat begitu...
Dia hanya berselindung...
Di sebalik sejuta alasan...

Dan kau...
Begitu jujur dan setia menyintainya..
Sehingga terlupa..
Hukum alam menyatakan..
Menyintai tidak bermakna memiliki..

Sesungguhnya...
"Aku tidak pernah memiliki dirimu..."
"Dan kau jua tidak memiliki diriku."

Mengertilah...
Kita sebenarnya kepunyaan..
Yang Maha Esa...
Tiada sesiapa berhak memiliki diri kita...

Kecuali Dia...
Dia mengasihi hambaNya...
Dia memiliki hambaNya...


ohh..aku suke gile ngan yg aku bold tu..
sgt2 suke...
kite tatau ape dlm hati die kn?
mungkin mulut je kata sayang..
tp hati?hanya Tuhan yg tahu...

kita jgk x pernah memiliki sesiapa..
dan tidak dimiliki oleh sesiapa..
so,if la korang akn bercinta dan ngah bercinta,
juz remember..
even couple korang ckp,die hak korang and korang hak die,
sbnrnya masing2 tak pernah ade hak atas diri masing2 selagi takde ikatan yg sah..
so,secara logiknya kn..
kite tak pernah berhak utk halang dia wat pape pon..same goes to dia..slagi 2-2 x nikah..btol x?

eceh pinat..entry nak baek jee...ade ape kah?
suda insaf?
heee..bila bace artikel ni,
sgt menusuk dalam dada la...adoii..

May 11, 2009

beritahu dia..

salam..

artikel jumpe kat mane ntah..

sekadar ingatan untuk diri ini dan orang2 laen yg membaca..

haih..pinat,ingatan atas kealpaan kamu yep!

  • Beritahu pada muslimah itu dirinya ibarat kaca; disentuh terguris, dihantuk serpih, dihempap berkecai.
  • Beritahu pada muslimah itu jaga tutur kata; cakap tinggi nanti dibenci, terlalu rendah dipijak pula, cakap sombong mengundang lawan, hati-hati meluah kata, kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa.
  • Beritahu pada muslimah itu jaga tingkah laku; harga diri letaknya di situ, jangan meluru ikut telunjuk nafsu, sesekali tersilap langkah, akan dihukum selamanya, keturunan dicerca payah, menyesal kemudian bukan faedah.
  • Beritahu pada muslimah itu jaga pakaian; ia cermin peribadi, juga lambang bangsa, di mana dan dalam keadaan macam manapun, biar orang kenal...Dia orang ISLAM.
  • Beritahu pada muslimah itu simpan secebis malu; kerana malu itu, sebahagian daripada iman..

May 10, 2009

happy mother's day,ibu!




hari ni 10 may..
hari ni hari ibu..
hari ni sume org sambut hari ibu dgn ibu masing2..
hari ni sume blog penuh dgn ucapan hari ibu..

dan hari ni pinat,
sebagai seorang ank yg degil mau ucapkan selamat hari ibu kepada ibu saya..

ibu,selamat hari ibu..
ye,kak long byk wat ibu sedih.
banyak wat ibu risau..
but,seriously..kak long tak penah niat pon nak buat macam tu..
mungkin sebab perasaan seorang remaja yg suka memberontak buatkan kak long mcm tu..
kak long mungkin tak rapat dgn ibu..
kak long mungkin tak banyak cakap dgn ibu..
tapi,kak long tak penah tak sayang ibu..
sikit pon tak penah..
kak long bukan seorang yang pandai nak tunjuk dan kongsi perasaan..
memang fail sangat2 la bab-bab perasaan ni..
ape yg pasti..
KAK LONG SAYANG IBU SANGAT2!!
terlampau sayang..
walopon ibu jarang ade kat rumah..
tp,kak long tetap syg ibu..
i'm sorry for what i had done to you and maybe will done..
tak penah niat nak buat..tak penah pikir nak buat..
i'm so sorry...
i love you sooo much!!


yess..pinat bukan seorang yg pandai wat ayat bunga2..sastera..

May 3, 2009

trip to cherating..




some pics masa kt cherating arituh...
actually x byk pon amek gmbr...
sikit aje..

so here is it la...



sunrise...
pagi tu berawan..
so x leh tgk matahari naik dgn lawanye..
agak kuciwa di situ..



yeah..
love beach sooooo much!



owh..
ni 3 org bdk yg pagi2 buta da melompat tepi pantai...
naseb baek xde org..lalalal~

cherating trip ni saaaaaaaaaaaaaaangat besh gilek ahh!
feel sgt release...
maen dgn ombak..
dpt bau pantai yg sgt besh..
dpt angin pantai yg sgt segar..
gile besh ar..

but sehari je..
sgt x puas ati...

takpe2..pasni blh pegi lagik...

ehem,kuceng..
pas final kite gi ramai2 mao?
aku blh dpt bilik murah neh...hahaha..goda2 kuceng~