Apr 15, 2010

pilih sendiri ke nk suh org pilih??

entry lepas aku ade ckp aku byk idea nk update kan?

haaa..ni idea pertama.

teman hidup,nk PILIHAN SENDIRI or PILIHAN PARENT??

bg aku,
lelaki pilihan aku sendiri...
  • -berkarier.
  • -ade masa dpn.
  • -phm dgn pangai aku yg senget benget ni.
  • -mampu bimbing aku yg bengkok ni...*almaklumla,hawa dijadikan dr tulang rusuk adam yg bengkok kan...so adamla yg bertanggungjawab nk meluruskan hawa die yg bengkok..btol?*
  • -hormat parent die..automatik die akn hormat parent aku.

kalo lelaki pilihan ibu ayah aku,
  • -beriman...
  • -mampu jaga aku lebih dr ayah aku sendiri.
  • -kriteria2 aku pon termasuk jgkkkk...alalal~*sbb bile ibu ayah da restu aku ngn that guy,automatik la pilihan aku tu jd pilihan ibu ayah kan??"


kalo korang cmne?
pilihan sendiri ke..pilihan ibu ayah?
kalau lah kan time tu korg da ade pilihan tetibe plak ibu ayah korg ckp dorg da ade pilihan laen utk korang..ape yg korg nk wat?

errmmmm..kalo aku la kan...
aku sendiri tatau nk watpe kot..
yela,yg kite pilih tu..opkos la da syg kn..da knl die.
yg ibu ayah pilih tu..x knl lg..ntah sape2 ntah.
tp,parent mane yg nk ank die kawen ngn ntah sape2 aite?
mungkin aku wat list between him n him.
tgk mane lg better.
mungkin aku tgk bab karier.future...*future sape yg lg terjamin,aku amek..ngahahah~*
mungkin aku tgk sape yg lg sabar dgn perangai aku.
mungkin aku tgk sape yg lg sekepala dgn aku.
mungkin.mungkin.mungkin...


mannn..idea ni sbnrnye muncul time aku tgk adamaya..
terpikir jap kalo tetibe aku kna cmtu..naya kottt~

pinat punye entry kali ni cam ade maksud tersirat..
oowhh..xde.xde...spontan ye kwn2 sekeliannn..=)
bab2 kawen ni pinat mls nk pk lg...calon pon xdo,mmg x pk mende la..
skg sensitip dgr word kawen2 neh..ahaha..
bru umo 20 kottt..lepak2 dlu...

ehem: dedulu penah ckp kat ibu,"kalo da 25 n x kawen lg,ibu ayah cr je sape2 yg rase mampu jg org sebaik mungkin..i'll marry that man..."

8 comments:

RieNa said...

acik sbg ibu, takpelah, anak ummi nanti carik jodoh by urself. acik cuma akan siasat latar blkg lelaki tu supaya anak2 acik tak salah pilih.

sbbnya, sgt susah utk carik jodoh utk org lain. kdg2 dah ok utk kita, tp tak ok utk dia. esok2 kalau jd apa2,dia salahkan kita ni,mak pak dia. naya je.

melainkan, kalau kita betul2 tahu dan kenal org tu, dan nak sgt dia jd menantu kita.bg can dia berkawan dgn anak kita,kalau serasi,then ok lah.

dah jd ibu, baru faham hati seorg ibu. kita mmg mahu yg terbaik utk anak kita.

afifahramli said...

ssh hati jap aku bace.. haihh

p.i.n.a.t. said...

acik-> waaa...nawal,baca ni..ingt smpi besaq!ahaha

pipah-> lorr..asl ssh ati?ahaha

asyraf naqiuddin said...

haha..i choose pilihan takdir..lol pinat..umo bru doplo da pk kawen ke-_-..cm x sbr je..

p.i.n.a.t. said...

acap-> xde ar pk sal kawen sgt pon..
sal drama tv3 tu haa...tetibe je terpk sal mende ni..

bulan bintang capricorn said...

like wat u said sis
our parents de sbb nape dier pilih dat guy jd pilihan
so kalo bbc , maybe consider my parent's choice 1st

tp
klo da de pilihan sndri
erk
xtaw lak nk wat cmne t
hee :D

pape pown
adamaya bestt.!!!
haha

asyraf naqiuddin said...

haha..sekndel aku ske tgk cite tuh..errr..cite tuh bkan de kne ngene ngn am not single tu ke?

p.i.n.a.t. said...

bbc-> kan?kan?msti kte blur kalo kite da ade plhn sndiri nnti..ahaha
yes..adamaya best!

acap-> ahahah..skndl mu??
mmg la de kaitan..asal?