May 14, 2010

jangan salahkan pemain.

Malaysia kalah semi final.
kecewa dgn corak permainan Lee Chong Wei...=_="

tapi....
kadang2 takleh salahkan pemain tu sendiri.
penonton yg menonton di stadium mahupun di rumah,pergi depan cermin,pandang diri sendiri..
then tanya,"aku semayang maghrib tak tadi masa tengok chong wei main?masa azan maghrib,ada aku berenti bersorak?"
khusus untuk penonton muslim.
pemain tu dah memang sah2 la kita tahu yang dorang non-muslim..so,memang tak kesah lah dorang nak maen time maghrib pon.
yang diri sendiri ni,sedar tak?tepuk dada tanya diri..

aku cakap bukanla aku perfect sangat...semayang pon lewat jugak..abes satu set baru la aku pergi semayang..

mungkinnnnnnnnnn...
kita kalah atas sebab2 yang macam ni?who knows??

tapi yelah..sometimes kena jugak berpikir semua ni kan?
tambahan kita ni penduduk Islam di negara Islam..sepatutnya tunjuk contoh yang baik la dekat penyokong negara lain.pelancong negara lain.pemain negara lain.

hurmmmm.....enuff said.
cakap lebih kang,jadi isu.
better zip my mouth..
cukup setakat itu..

papehal pon,menang kalah adat bertanding.
chong wei might be nervous sangat tadi..who knows kan?
tp mmg serius ahh..aku frust menonggeng tgk chong wei kalah ngn lin dan....T_T

3 comments:

RtaiN said...

haha, aku pun g solat pas tgk chong wei kalah. (geram tgk lin dan cm bongkak gile haha)

Tp chong wei pun tried his best :)

Siti Fatimah Nabihah said...

hmm.. tu la kan.. nk wat cmna kan.. xde rezeki.. xpe2.. nnti kita pegi lwn lak pas ni.. haha

p.i.n.a.t. said...

rtain-> aku,tnoe ngn bix gilir2 semayang..ahaha~

seety-> ahaha...kalo kite lwn cemana la plak...XP