May 31, 2010

buat rakan-rakan sekelian..

sedikit renungan untuk kita di Malaysia malam ini...

assalamualaikum.
rasa macam nak gugur jantung ni bila dengar khabar
misi menghantar bantuan kemanusiaan ke GAZA
telah disekat oleh pihak Yahudi laknatullah.
Yang lebih dasyat lagi mereka melancarkan serangan ke atas
kapal yang membawa bantuan itu.10 orang telah gugur syahid
dan berpuluh puluh tcedera.misi tersebut disertai oleh
sukarelawan yang terdiri dari pelbagai warganegara.
tidak terkecuali rakyat Malaysia.
Pada sahabat sekalian,
marilah kita bersama sama berdoa & melakukan solat hajat utk
keberhasilan misi ini dan semoga para syuhada' yang telah gugur
syahid ditempatkan dikalangan mereka yang bertakwa.
kita mungkin tak mampu utk mengangkat senjata berperang
melawan kezaliman Yahudi tapi apa yang kiita boleh buat adalah memberi sedikit
sumbangan dari jauh iaitu berdoa tidak putus putus utk sahabat kita
di Palestin.
sedih bila tgk senario masyarakat di negara kita berbanding
masyarakat di Palestin.
di sini kita bebas buat apa sahaja.
kita sedih bila ;
-tak lulus exam
-CLASH dgn bf/gf
-takde duit nak bpoya
-mengeluh makanan tak sedap
dan lain lain.
tapi di sana (Palestin) kesedihan mereka ;
-rumah sekolah dimusnahkan.
-maruah mereka dipijak pijak
-mereka menjadi pelarian ditanah air mereka sendiri.
renunglah dimana kita berada.bumi tak selalu nya indah,langit tak selalu cerah.
sudah sudahlahh kita lalai dengan hiburan & dunia yang penuh kemaksiatan.
sudah tiba masa kita utk melakukan perubahan drastik.
remaja di Malaysia khasnya sudah2 dengan kghairahan mengejar nikmat dunia.
-seks bebas
-arak
-judi
bila kita nak berubah?
"antara cara utk memusnahkan Umat islam adalah dengan merosakkan kaum hawanya."
mungkin saya bukan sempurna utk mengajak anda ke arah kebaikan,
tapi percayalah ;
"siapa yang menyampaikan tak penting,
apa yang disampaikan adalah lebih utama"
wassalam

taken from tnoe's blog.



serius risau sgt bila baca twitter yg di tweet oleh rakan dari jordan tadi..
tentera Israel dah menjalankan misi mereka utk menggagalkan misi kemanusiaan ke Gaza..
ramai syahid,ramai cedera..
sama-samalah kita berdoa untuk kejayaan misi ini..
hanya itu yang kita mampu buat masa ni..
ingat,
"doa adalah senjata paling kuat orang Mukmin."

Titipkanlah doa buat para pejuang di tanah Palestin. "Ya Allah, selamatkanlah saudara-saudara kami dalam perjuangan mereka yang menegakkan agamaMu. Berikanlah mereka kekuatan dalam berjihad dan kurniakanlah kepada mereka kemenangan. Tempatkanlah para syuhada di syurgaMu ya Allah. Amin"

aku bukanlah manusia yang baik untuk sampaikan segala pesanan ni,tapi,aku rasa tak salah kan berkongsi benda yang baik dengan semua kann..?

May 30, 2010

sedih sangaaat!

4 days 3 nights journey end today..
start from Selangor to Perak to Kelantan to Terengganu to Pahang back to Selangor...

i hate today!
i lost my phone at R&R Temerloh!
i can accept if the lost one is my nokia,maxis phone..
but,i lost my precious sony,celcom phone!
that phone is one of my precious thingy!
my dad give it to me,and i have every single thing that i love in that phone.!now,i lost it...

i hate u freaking retard!why on earth u have to take my phone???
could u please give me back my sim card and memory card?
u can take the phone,but pleasssssssseeeee give my those things..*crying like crazy..*



*kenapa sume menda buruk yang jadi dekat aku mesti dari pahang?kenapa pahang?sorry to all pahang-an,sebab 1 2 org ni,aku jadi agak kureeengg dgn pahang..no offense.*

May 26, 2010

marry me?yes,i do!




say me crazy.say me fanatic.say me whatever u want to say.

but yes,if all these guys propose to me,i will definitely say "YES,I DO!"
with pearl sapphire blue rose..=)

"if i've been given a chance to choose between YOU and these guys,
its DEFINITELY these guys!"

May 24, 2010

sape nk pp saye sikit?



pipi makin tembam..
ade sape2 nak sikit tak pipi ni?
bila senyum dah nampak macam kuih pau terlebih pau da ni.......T_T
aiyoyoyo~

gambar ini diambil oleh inche farhana ridzuan ketika di kem weekend lepas..sekian~


sedikit luahan perasaan:

petang tadi,bibix ada update status pasal ade laaaa one of our classmate back on 2007 ni promote supplement utk kuruskan badan kat fb..and yes,die mengamuk tahap gilaaaa punya..

for me,serius..sgt annoying okeh org promote2 menda2 macam tu...sekali boleh terima..tp bila dah banyak kali,serabut tau tak?serabut?fine lahh..kau nak tengok kitorang kurus,tapi boleh tak jangan kacau kitorang kalau kitorang cakap TAK NAK?one fine day,InsyaAllah,kitorang kurus jugakkk..but not with what not supplement ntah menda ntah..same je kottt supplement ni,tetap kena jaga makan..tetap kena exercise...beza,mungkin la menda tu menolong la sikit control nafsu makan tu..but,serius..annoying okehh..annoying...tapi serius laaa,aku rasa kan,memang semua distributer produk ni sangat dedicated la kottt nk promot barang dia...pantang nampak orang badan besar sikit,mesti nak promot baekkkk punya..aku da jumpa ada la dalam 3 orang yang berkaitan dengan produk ni...dan ini membuatkan aku lagi menyampah tiap kali terbaca nama produk ni..ngeeeeeeeee~

aku tak nak cakap apa nama produk tu..for those yang rasa2 tau apa produk tu,diam2 sudeyyyyyyyyyyy~

May 23, 2010

SPIES belia 2010..

done with camping..

pheuwww..bukan penat buat outdoor aktiviti..nan ado pon haa~
tapi penat buat indoor activity je manjang...

pergi dengan harapan,
-nak mandi sungai.
-nak jungle trekking.
-nak flying fox.
-nak buat sume outdoor lah..

tapi...................
bila tengok buku program,harapan musnah hancur berkecai...perghhh~kuciwa wa cakap luuuuuu!

bawak baju semua iye2 je macam kem-kem yang aku pernah pergi dulu..sekali,aku bawak balik simpan dalam almari balik je...ngehhh~

but...
overall okeh laaaaaaaaaaa~
best!..
rilex je sepanjang kat kem ni..
takde rush2 nak berkumpul..
memang rilek habis!
siap sempat tidur tengah hari kottt semalam...lalala~

tempat tidur baekkkk punya selesa.
siap ada aircond lagi tau!memang best!
tapi,pagi tadi tidur aku memang terganggu oleh makhluk2 manusia yang bernama lelaki kat sana..sesuka hati dia je nak main gitar dengan ketuk pintu bilik aku macam orang gila..
nasib baik aku tak bukak pintu,pergi ketuk kepala si penghulu dengan anak buah dia tu je..sabarrr je la~

satu je yang macam aku rasa betul2 menguji kesabaran aku..
peserta lelaki..
ok la fine...nama pun SPIES BELIA kan..
memang la peserta pun belia-belia..
so,perangai pun memang agak perangai belia la kan..hiperaktif terlebih...
but seriously,moral tu macam agak kureeeeng sikit.
kureeeng hormat kat trainer yang tengah cakap kat depan..
serius memang sabar gilerrr punya sepanjang sesi yang ade..
tegur,buat.tegur,buat..perghh..

fasi treat kitorang semua macam orang dewasa.
so,pleaselah hormat fasi,hormat trainer..
act la macam orang dewasa jugak..
ni tak..nak suruh fasi treat macam orang dewasa,tapi act macam budak kecik..
mende ntah....

ada orang cakap kem ni best...yes,memang best!memang menarik.
one thing yg best,fasi dia akan treat kita macam org dewasa..no pressure.nope.
isi talk dia menarik..senang diterima la..
menggalakkan lagi kita berfikir,siapa diri kita sebenar.apa tujuan kita datang ke dunia.
=)


enuff cakap semua menda..
gambar ada...tapi semua dalam kamera dieyla..
kena tunggu dia anta semua gambar tu kat aku baru boleh upload...=)


till then,
=)

May 21, 2010

two days hiatus..=)

pinat mahu pergi ke kem esokkkk~


kem dekat lembah azwin*err..tatau eja*,langat,selangor.
will hiatus for two days...
will be back on sunday night..=)

perghh..lama giler kot tak pegi kem2 neh...mesti dah pancit skill jungle trekking neh...ish3~


**pack barang macam nak duduk seminggu kat sane..padahal 2 hari je kottt....lalala~**


do take care my blog yahhh....
c u soon..

till then,
=)

May 19, 2010

twitter yang over capacity....

10:42 pm..
elok punya dok sembang dalam twitter dengan my online friend dekat egypt..
bertwitter using echofon..
sekali nak reply,tetiba dia tulis,"failed to post.."

10:46pm
try bukak website twitter..
sekali keluar yang ni,


waktu entry ni ditulis,10:49pm..masih keluar gambar yang sama...

apesalkah twitter ni?
ramai sangat ke user yang bertweet malam ni?
sebab apekah?
adakah aku one of the contributer kepada over capacity twitter ni?*yes,u are pinat!*

okeh,once entry ni di post,twitter dah ok....10:57pm...

update->
11:04pm-twitter overcapacity again......................*sigh*
11:06pm-ok balik....ahahahah~
12:03am-overcapacity againnnnnnn....~
12:06am- ok again....*hope x overcapacity da..*

"twitter,i think u need to upgrade ur site already...ur user increase day by day..."

dia macam,kejap o.k pastu k.o balik.pastu o.k balik......haihaihaih~

till then,
=)



May 18, 2010

masa berterbangan....=)

tadi dekat kelas berlaku perbualan berikut antara lecturer dengan student2 nya:

kelas discrete->
lecturer: "next week is week 6 right?so we cant postpone our quiz at all..u only have 2 weeks more before final..plus,on week 7 i have to give ur carry mark.."

student:
1: "what?minggu depan da week 6?serius?ehhh..."
2: "dah week 6 da minggu depan?my Godddd...biar betul."
3: "dah nak final dah................."

kelas bm->
lecturer: "kite ade lagi 6 kali je nak berjumpa..tp,individu punya presentation,ramai lagi tak buat ni..topik pun ade lagi tak cover."


okehhh..rasa macam baru je masuk special sem last april..
dah nak final early june neh...sangat sekejap...
2 minggu lagi nak final da..*OMG!what did i learn for this 5 weeks???*

tapikann...aku lagi suke special sem gini..macam tak sedar masa berlalu..
sedar2 dah nak final...=)


owh.owh...this june world cup fever will start right???
ngeeee...i liiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
already have list of countries i want to cheer on......*one of my fav country's world cup 2010 theme song: "victory.victory.victory *****" *
u'll know when the time's come...=)



end.
till then...=)

May 17, 2010

menjejaki kenangan lama...=)

salam...

siang tadi pergi menyinggah ke maahad..
*yeah..sekolah kesayangan-terchenta-tahap-tak-hengat...agaga..tnoe,over tak.over tak??*
setelah 2 taun tak jejakkan kaki ke maahad,tetibe arinih terbaek pulak nak menjejak kan kaki ke sana...
last pergi masa 2008,amek sijil SPM..
arinih pergi,amek sijil Cambridge pulakk....*pergghhh..cambridge tu..ahahaha*

dannnnnnnnn..
kebetulan la pulak,arinih ada sambutan hari guru...jumpa la jugak dengan sorang dua cikgu setelah berhempas pulas mengheret si Atiqah Nordin yang tetiba muncul perasaan malu tahap tak hengat tadi...

banyak perubahan yang berlaku dalam maahad.
kantin dia...perghhhhhhhhhhhh...hebaqqqq...macam kafe wa cakap luuuuu...
kalo dulu,main heret2 kerusi nak duduk..sekarang tak lagi....
kalo dulu,anip yang jaga tempat cashier..sekarang tak lagi...
kalo dulu,mcm best je nk beli air..tp skrg macam tak best pulak...sebab dulu boleh suka ati aku je nak masuk dalam dapur tu amek ais,amek air and buat kantin tu macam la ayah aku punya..

okeh..cakap pasal kantin je..taknak cakap pasal menda lain da...=)

gambar timeeeeeeeeeeeee....!
pinat + cikgu hashimah..
serius sayang dekat cikgu neh!time sekolah,sangat rapat dengan dia..belajar dengan dia from form 1 sampai form 3..then start form 3 pulak masuk kadet polis under dia sampai form 5...memang tak berpisah langsung...hoho~
ayat cikgu tadi,"makin sihat kamu ni cikgu tengok.."
aku,"ahaha..sehat gilerrrr da neh cikgu.."
cikgu,"ishh..sehat cukup..jangan tambah giler,risau cikgu karang.."

pinat + bix..
dekat depan tangga pejabat.depan dataran.

pinat + tnoe..
depan aspura.depan padang.

dialog paling best harinih,
ustazah: "kamu nampak berseri ni..dah bersedia ke nak kawen ni?"
tnoe: "hah??"
ustazah: "eh kamu kan yang hantar kad arituh?"
muahahahahahahahahaha~

bix,tnoe..aku sayang anda berdua...
and bix,aku tetap pelik.."macam mane aku boleh kawan dgn kau neh??"
ahahahaha~

sekian sahaja dari pinat..

till then.....=)

the issue...=)

the issue about me being a fangirl to jpop and kpop idol..=)

first,i'm soooooooooooooo grateful i bump into this kind of things.
seriously,grateful...
this fangirling thingy really distract me from thinking 'bout those shitty problems that i need to confront..

serius..when i'm feeling pressure or something,i'll play any variety show that will make me laugh even i already watch it for a million times..
when i wanna cry,i turn it on..
when i wanna scream,i turn it on..
and all those show never fail to make my feeling better..

this fandom just like another world to me..i live in this kind of world..
stop here.please don't condemn me just because am being a fangirl to all those groups...sebab,there is someone yang sangat tak puas hati bila aku jadi fangirl neh..

maaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyybe some of the readers rasa macam distract gile bila baca blog neh..
sikit2 pasal that artist..sikit2 pasal that artist..kan?
seriously,this is my blog..and i think i have a right to write whatsoever dalam ni kan?
yesssss....i do need to think about readers punya pendapat.readers punya rasa..*tapikann..ade ke orang yang baca blog aku ni??*
bout something related to the artist yang aku tulis dalam ni,bila aku tulis pasal diorang.bila aku post gambar dorang.bila aku letak lagu dorang..that mean,aku nak share dengan korang apa yang aku minat..=)

semua entry dalam blog ni,semuanya aku tulis sebab aku nak share dengan korang..
yes korang..my readers.my followers.=)
aku nak share apa aku rasa.
aku nak share apa aku fikir.
aku nak share apa aku minat.
and sometimes,aku nak share apa yang aku belajar..apa yang aku tahu..

tujuan aku buat blog,sebab aku nak share dengan korang.
bukan saja suka hati tak ingat dunia buat blog..
sebabbbbbb,
sometimes share dengan strangers much better rather share dengan someone we close right?


enuff said la...sebenarnya,aku nak tulis pasal menda laen..ntah apesal terpesong pasal topik ni pulak..
xpela...saje nak share rasa dengan korang...
emosi tak berapa stabil lepas buat keputusan pasal betrayal last saturday..heheh..=)


***as a muslim,memang laa..everytime rasa serabut,tertekan semua of course lah mengadu kat DIA kan?tu semestinya la pinat buat...but those yg dimention kan dekat atas tu pun,pinat buat jugak..kira macam side helper la...=)***

whatever it is pon...

till then,
me the owner of this blog...=)

May 16, 2010

selamat hari guru....

SELAMAT HARI GURU!!!!

specially for my mum...thanx for being a great teacher to me since i'm born...

untuk semua cikgu yang pernah mengajar saya,Nur Afifah..
terima kasih berbanyak-banyak....
takde cikgu,takde la saya yang sekarang ni..=)
really appreciate all ur efforts toward me..

khas untuk cikgu2 since tadika,PPK ANA,SKBBB(Jln 2),SMKA MAAHAD HAMIDIAH sampai la sekarang,UNITEN...
a zillion.thank you to all of you,teachers!!!!!!
i love you all soooo much!*big hugs*

owhh..tak lupe jugak buat inche-along-yang-kachak-org-mau-cupcakes-tp-mcm-mls-mau-berjalan-ke-umah-anda,miss syud ridzuan..
makndak,yang sekarang ada kat sk chiku,gua musang.
inche tnoe,bekas guru sk putrajaya presint 14..
bakal-bakal guru yang laen....

SELAMAT HARI GURU!!!

*rindu nak dengar cikgu2 nyanyi lagu "kami guru Malaysia"....*


ehem: berundur tak bermakna mengalah kan?=)

May 14, 2010

jangan salahkan pemain.

Malaysia kalah semi final.
kecewa dgn corak permainan Lee Chong Wei...=_="

tapi....
kadang2 takleh salahkan pemain tu sendiri.
penonton yg menonton di stadium mahupun di rumah,pergi depan cermin,pandang diri sendiri..
then tanya,"aku semayang maghrib tak tadi masa tengok chong wei main?masa azan maghrib,ada aku berenti bersorak?"
khusus untuk penonton muslim.
pemain tu dah memang sah2 la kita tahu yang dorang non-muslim..so,memang tak kesah lah dorang nak maen time maghrib pon.
yang diri sendiri ni,sedar tak?tepuk dada tanya diri..

aku cakap bukanla aku perfect sangat...semayang pon lewat jugak..abes satu set baru la aku pergi semayang..

mungkinnnnnnnnnn...
kita kalah atas sebab2 yang macam ni?who knows??

tapi yelah..sometimes kena jugak berpikir semua ni kan?
tambahan kita ni penduduk Islam di negara Islam..sepatutnya tunjuk contoh yang baik la dekat penyokong negara lain.pelancong negara lain.pemain negara lain.

hurmmmm.....enuff said.
cakap lebih kang,jadi isu.
better zip my mouth..
cukup setakat itu..

papehal pon,menang kalah adat bertanding.
chong wei might be nervous sangat tadi..who knows kan?
tp mmg serius ahh..aku frust menonggeng tgk chong wei kalah ngn lin dan....T_T

May 13, 2010

random yg ke 20 kottt..


when we used to life alone,
it will be awkward when someone come and say they want to accompany us..


sometimes to gain happiness in future,we need to sacrifice something in present...

kamu sangat comel la budak!

salam..

tadi pergi teman syaza buat medical check up kat klinik bangi..*almaklumla...budak nak masuk u..*
lama gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
orang tak ramai..but,nak tunggu nombor tu,lama tak hengat la...pukul 2 datang,pukul 4 baru balik.
kat klinik ni,med checkup dari pukul 2 sampai 4ptg...
and yes,memang ikut jadual la kitorang neh..
datang pukul 2 ambik nombor bagai,pukul 4 baru abis check up kat doc...
perghhh~seingat aku dulu la..time aku checkup takdela pulak selama ni..
haihaihaihaih~


sebelum tu,pergi ambik ic..
muka aku sumpah tembam!
err..tapi much more better la dari ic masa darjah 6 dulu..sumpah buruk!


eh.eh..tapi ni bukan la tujuan aku nak tulis..
sebenarnya aku nak tunjuk gambar budak yang aku jumpa tadi kat klinik.e.
sumpah tembam gilaaaa!serius comel!pipi bulat!rasa macam nak gigit2 je pipi dia...
"achik,kalo cakap sarah tu tembam,budak ni extra tembam dari sarah!!"
dah la kulit putih...perghh~comel gila kottt...!
here.here..some of her pictures..
err..kepada ibu humaira ni,mohon maap la ye,saya amek gambar dia tak mintak izin makcik dia tadi..heee~
jadi paparazzi aku amek gambar dia ni..hohoho~


see.see..tembam tak tembam pp dia...


hailahhhh...apesal lah kau ni comel sangat??

macam tau2 je aku amek gambar dia neh..elok je wat muka comel camtu...grrr..~

comel kan?comel kan?
rasa nak cubit2 je dia tadi...geram gilaaaa!
umur dia baru 3 tahun,tapi cakap macam umur 4 5 tahun da..pandai cakap owhhhh~
tadi auntie dia ni ada tunjuk gambar dia macam amani(adamaya)..serius,memang ada iras amani sikit...
tengok kat depan2 pon ada macam amani jugak....memang comel......~


ehem:kalau nawal tembam macam ni,alamat pp dia memang da jadi mangsa gigitan aku la....
eh..tak sempat aku gigit,umi dia gigit dulu da....ahahahah~

ehemehem: harini adamaya last kan??wajib tengok!!!


May 12, 2010

piala thomas.uber..??

semua orang dok cakap pasal piala thomas.piala uber tu kan?
to be honest,aku tak tengok at all pertandingan tu!

kenapa?

ntah..macam takde rasa nak tengok.
jap2 je dengar Malaysia kalah.
pastu siang tadi tengok fb ada cakap pemain beregu buat hal sampai kena bubar..
hafiz hashim kalah...*yg ni mmg aku da agak da kalah*
Malaysia kalah dengan Jepun kan??*serius,kalo china aku boleh terima lg.*
how come aku nak bersemangat ngadap tv tengok??
buat aku pressure je terjerit2 kat rumah and keputusan tak berubah..
pastu tambah pulak dosa dok maki2 depan tv..
dari aku tengok sakit tekak jerit,tambah dosa maki orang tapi takde hasil,baik la aku baca je paper,fb je pasal sume ni..

latest ni(9.15pm),choon han kalah eh?
Malaysia vs Denmark?*harap2 la Malaysia menang...ameeennnnnnnnnnn*
yes,Malaysia menang!!
tahniah.tahniah...sila bawa harapan peminat badminton Malaysia dengan penuh bersemangat lagi ye......=)


haritu..before start event neh,aku dengar la kannn yg wakil Malaysia yakin akan menang piala ni..
and aku harap jugak Malaysia tetap genggam piala ni..
agak2 ada harapan lagi tak sekarang??
harap2 ada lagi la harapan tu kan.....
1 Malaysia..Malaysia Boleh!!

May 11, 2010

i'm not single..=)

*tittle xde kaitan ngn entry.**

the answer why am single till today..

"Don't rush into falling in love because it never runs out.Instead, if somebody ask you why are you single.Just simply say,'God is busy writing the best love story for me'.."

yeah...
everybody have their own partner.
let He decide when and where i'll meet my Mr right.
i put all my hope on Him..=)
and i believe in this,
"tiap makhluk yg diciptakan berpasang-pasangan."


plus,lepak duluuuuuuuu..
umo baru 20 kotttt..
belajar pon x abes lg..
i have 2 more years to search for my Mr right..=)


credit 1st quote to clumsy_me@sj-world

May 9, 2010

selamat hari ibu.

kalau kupu-kupu pun tahu menelurkan telurnya di bawah daun agar terselamat dari musuh,
apatah lagi kasih dan cinta seorang ibu yang melahirkan dan membesarkan anak yang dikandung dengan segala derita dan susah payah..



ibu,
selamat hari ibu...
i LOVE u like infinity!

muzium.




berzaman da tak jejak muzium negara..
tetibe arini pegi jejak sane.
kes abg cik punye pasal..
iye2 ajak g tgk pameran keranda yg ade kat sane.

at first,i thought keranda tu byk la kann..
tp,x sempat nk rase ape,da abes da..
perghh...x feel betol..hoho~
last pegi pameran ASEAN..
menambah ilmu negara...XDD


ehem: i LOVE to skype-ing with my lelemis!

May 8, 2010

i love my lelemis!

ehem..

found one best quote while am reading children story book..hehe~
kes bosan masa tunggu ayah test modem pkck wan kt umah and couldnt connect to internet.
title buku tu,TinkerBell and the Lost Treasure from Disney Fairies series..kinda read a loud story book for children..ahaha~
see.see..nampak tak how bored am i sampai baca buku kanak2??

move to main point,
here the quote..
The greatest treasures are not gold,
Nor jewels,nor works of art.
They cannot be held in your hands.
They're held within your heart.
Worldly things will fade away
and seasons come and go,
But the treasure of true friendship
Will never lose its glow...
-TinkerBell and the Lost Treasures-


frenship quote..
sgt mendalam.
and yeah,i really.really.really treasure my friends!
i love them so much!
and i cant imagine how my life would be if i never found them..
my besties are the most precious things i have in my life beside my family.

lelemis terchenta,i love u girls so much!
people,mess with them mean u mess with me.

May 7, 2010

happy 21st anniversary!


arini 7th may kan?
silly me!
totally forgot bout my mum and dad's anniversary..*aku ingt 1 syawal je..x ingt 7 may.*
they had been married for 21 years already..betol la kan,since aku umo 20..betolbetolbetol.
yeah,till now they happy together.
and i pray they will be happy together till end of life.

7 may 1989 bersamaan 1 syawal 1409,ibu ayah nikah.
27 mac 1990 bersamaan 1 ramadhan 1410,the owner of this blog lahir.
i've been live with them for 20 years dan akan terus tgl dgn dorg for only-God-know-till-when.

so,here..
kak long wanna wish both of u happy 21th anniversary!
wish the love among both of u will grow forever..
i love both of u sosososos much even org x prnh tunjuk.
yes,i love u!
regard,
kak long.

ehem:
bile tgk ibu dgn ayah..how i pray that my soulmate will be just like ayah...pray.pray.pray~

rase macammm..

rase mcm nk tukar layout blog..
da bosan lak dgn layout nehh..
amacam??

found a simple yet so blue-ish template.
gonna pvt my blog soon for editing..

=)

and yeah..welcome to my new house!
cat baru je..
simple sudeyyy...
nice whatt..
blue and simple..
i love it.enuff said~

May 2, 2010

quote..

"someone said before,
" i love you" isn't something you say only by your mouth
u say it with ur fingertips and breath as well..
i dont know if u can tell by looking at my face..
oh,.you cant?then i will just say it,
saranghae..."
words by ryeowook,marry u mini concert..

auwww...cheesy mode kot malam neh..
as if ade yg propose aku gune those words,on the spot aku ckp YES,I DO!
ahahaha~

and here,my friend made specially for me..
siggy2
totally love this hello kitty sebab die kaler biru!!
yes,i'm heechul bias..any prob?hahah~

forgive me for the fangirling and cheesy mode tonite..wee~

till then,
pinat yg comot tp comel.