Jun 30, 2010

kawan sampai mati!



dedicated to all my besties.my bestfrens.my lelemis.
love u girls sooo much!owh,and guys too..^^
thanks for being there for me through thick and thin..
thanks for always lend me ur ears..
thanks for always sharing 'lemak' with me in watsoever circumstances pon.
kenal korang semua is the best thing that ever happen in my life.

khas utk 2 org lemak yg wat aku sentap x abes ngn dorang spjg minggu neh,
tnoe - good luck pursuing ur degree in TESL at UPM..
bix - good luck in USM..comp science rite?

eyt gmok,even korang wat aku sentap infinity sekalipon,aku xleh idup xde korang okehh~pls keep walking with me come hell or high water ok?

psst: sgt menyampah dgn sumone yg jual herbalife!perghh..annoying tahap gaban tau x?wat aku naek menyampah ngn that product..stop sms-ing me,stop promoting that kind of thing kt me laaaa!aku x respond,means aku x minat,ade paham??nk promote pn,agk2 laaa..jgn la smpi wat org rase annoying ngn cara ko tuh~

Jun 29, 2010

standard ahh sume ni..ape nak risau?

 klik untuk tumbesaran luar biasa.

"bile dah terlampau banyak pengaruh luar..manusia semakin open minded..laki pompuan tinggal serumah ala2 laki bini pun dah jadi no hal...halal haram dah takde dalam pale otak..haihhhhh..."
hurmmmm...nak cakap camne lagi eh?
kalo tuan punya badan sendiri pon rasa menda tu takde pape,ape kite boleh buat kan?
sampai sekarang ni,bila bukak je topik ni,mesti orang akn cakap,"normal la wehh..nak watpe g..lantak la dorang."
Nabi cakap,
nak tegur perbuatan mungkar,kalau mampu dengan perbuatan..
tak mampu jugak,tegur dengan lisan..
tak mampu jugak,tegur dalam hati..tegur dalam hati adalah selemah-lemah iman..
hurm...
as in my case,i used to tegur org tu dengan perbuatan..dengan lisan apetah lagi..dlm hati tak terkira..
but,still jugak die buat mende tu..then?nak buat ape lagi kannn~

i know a friend..specific lagi,a sister..seorang adik yg berumur 13 tahun.
she told me bout her frens..dah ramai kawan2 die having sex in early age..sampai ade 1,2 of her frens pernah aborted at 12y.o...and this year,aborted again..
dia tanya kat dorang,nape buat menda2 gitu...then guess pe member2 die jawab?
stress study,family problem..nk release tension,tu yg dorg wat menda tu..
for them,having sex ni as one of their way nk release tension...
ok,budak2 sekarang dah anggap sex ni as one of fun thingy ke?menda utk berseronok bla3...dosa?letak tepi...asal seronok,takyah pikir dosa...

errr..jap2..sebenarnye aku kena cakap sal ape perasaan manusia yg bersekedudukan kan?tapiii...cam terpesong jauh pegi kt citer manusia-yg-x-pikir-dosa-tp-pikir-seronok-je pulak..
tapiiiiiiii..cam berkaitan je...lalala~

yela...let say,
kau dah bersekedudukan dgn laki kau,pastu of course la kan korang akan having sex(ade yg takkan buat ke?tunjuk kat aku.) pastu nanti laki tu pon cakap nak bert/jwb mak nenek sume,then kau pon dengan bodohnya tak guna ape2 protection konon sebab percaya dekat laki kau..last2 kau mengandung..bila kau dah mengandung,kau pun ajak laki kau kawen,pastu tetiba laki kau cakap tak bersedia lagi nak kawen sebab duit tak cukup,nak bg makan ape kat anak dara orang nanti..(owhhh..dok sesama bersedia lak,ade lak duit bg makan..WTF!) then laki kau pun dgn takde rasa bersalah suruh kau gugurkan anak tu...dengan ayat,"ayg gugurkan la dulu..nanti bukan takleh dapat lagi..nanti dah kawen,abg tak suruh la ayg gugur da." dan kau percaya..dan kau pun gugurkan...
kemudian cerita ini akan berpusing mcm ni lagi saaaaaaaaaampai la korang putus chenta ataupun korang berkawen..

adoiii..ape nak jadi dengan zaman sekarang?hurmmm~

my fren once said,
bila nafsu menguasai akal,anggota badan terpaksa melakukannya..

sorry la lately ni entry kt blog aku kalo tak pasal super junior,mesti pasal mende alah ni..
tapi,menda ni betul2 wat aku rase risau...aku ada adik2 perempuan lagi..aku sgt risau..T_T

sekian,
me...

Jun 28, 2010

we'll miss you...


Super Juniors Kangin (Real name Kim Yong Woon) will enter the army on the 5th of July.

Kangin will be enrolled in the Choongnam Nonsan Army Camp, after 5 weeks of training he will do his military service. Kangin wanted to enroll in October but as soon as he applied, the dates were moved forwards. It is known that Kangin is preparing by relaxing.

In the past September, Kangin was in an incident but in the following October he was driving all drunk and he spent all this time reflecting. With this Kangin wasn't able to participate in Super Juniors 4th Album 'Miinah' and is the very first Super Junior member to enlist in the army.

One reporter said "Kangin will quietly enlist in the army" and "And at that time the Super Junior members will accompany him. I can see that a lot of fans will gather around" and sent the message. In the recent Super Juniors fan meeting on the 23rd he sent a message saying "I will remind myself that I will do well in the army and show a good side of me"

Translations: Seungeun Lee @ SJWORLD.NET
Source: Sports KHAN  


"well,good luck then oppa!
take care of your health..we'll miss you for this 2 years..
see u then on 2012..=') "

ok,now dah start dengan enlisting the army...kangin will enlist on this saturday..the first one among the 13...
next year,other members will follow...haih~
owhhhh..ELF,have u heard EunHae song title A Short Journey that Kangin sang?
bet,most of us heard it already...you should heard it....confirm,u'll shed ur tears after that...lalala~
here the link for eng sub..[ENG SUB] Super Junior- A Short Journey    mls mau embed..nnti blog berat..ekeke~
bila seety mention baru prasan,kangin enlist the same date aku masuk 2nd year kt uniten..ahahah~
so,we'll meet each other again once i graduate on 2012 la ehhh..=)

kite graduate sesama la eh oppa..u'll graduate from army,and i'll graduate from uniten..hohoho~XP
 
pssttt: ye,aku sentap ngn korang..lantak la~mls mau amek kesah daaa..

Jun 25, 2010

random-money.

this is the time when i really wish money can give birth..
or money can be grow on a tree...
okeh,ade pokok macam ni x?nak biji benih die skrg.

this is the time where i really wish like that..
this is the time.
i'll wish like this for like 6 months more??aaa..nope,8 months more..or maybe for like two years more..until i graduate and get a job maybeeee...~

really wish my money will have their children in my bank.
really wish my money get pregnant in my wallet.
really wish i can grow a money tree.

any 'bapak gula' yang kaya raya sampai duit berkepuk gini?

Jun 24, 2010

adik2,sila jgn jadi macam saya.

saya anak yang teruk..

saya tak mampu nak cakap sayang dekat ibu ayah secara lisan.
saya tak mampu nk express rasa sayang dengan perbuatan.
saya tak mampu nak bagi kebahagiaan pun dekat diorang.
saya tak mampu nak tunjuk betapa pentingya diorang dekat saya walau seminit.

saya ada dekat penang dah dekat 2 minggu tanpa ibu ayah..
tapi,saya tak mampu nak cakap hatta sms ibu ayah untuk cakap betapa rindunya saya dekat diorang.

mungkin saya dah terlampau terbiasa tak mengexpresskan rasa sayang secara zahir sampai saya jadi macam ni.
stiff.kayu.kaku.kekok.


saya teruk kan?

sekian,terima kasih.

Jun 15, 2010

Unitenian-to-be,some info for u..=)

tadi tengok feedjit..
ramai yang search pasal uniten eh?pasal e-booklet uniten yang kena isi untuk reg nanti..

ok,ini info untuk adik2,kawan2 serta abang akak yang akan reg dekat uniten this 26th June..*eh,26 kan?bkn 28 kan hazriq?*

info ini mungkin boleh di apply untuk student Uniten Muadzam jugak..
apa yang pinat nak cerita semua tentang Uniten Bangi..harap maklum.

ok,registration day...

once dah sampai admin building,korang kena pergi dekat kaunter untuk cek semua dokumen either complete or not.
lepas tu,korang kena amek nombor..
then korang tunggu la sampai nombor korang di panggil...
once die panggil,korang akan masuk dekat 1 hall-like..*apekenametempattupinatxingat*
kat situ,memula,korang kena pergi kaunter bayaran..nak bayar segala mak nenek fees semua..
*peringatan:sila bawak duit lebih takut tak cukup duit kang,kena keluar g amek kat parents pulak.*
then 2nd kaunter,amek resit semua..
lepas tu ada kaunter untuk reg nama dekat kolej..dapat tshirt orientasi+lanyard+beg..
last sekali,kaunter ID..on the spot amek gambar,dapat ID..*jadi,sila pakai cung2 hensem2 ye kalian.kang nyesal ID x lawa kang.*
settle urusan reg dekat admin building..

move to reg dekat kolej pulak.
*oleh kerana tuan punya blog x duduk kolej untuk 1 sem,jadi info mungkin agak kurang.*
korang kena pergi pejabat apartmen,amek kunci..
then masuk apartmen,lepakkk...sampai la time untuk mula orientasi..
sedikit info tentang apartment:
*untuk perempuan:*
apartment Ilmu:

I1-I4 sharing room..
1 bilik ada 2 katil.
1 rumah ada 2 bilik.
1 toilet.
internet port,1 room 1 port..

I5-I6 single room + apartment Murni..
1 bilik 1 katil.
1 rumah 4 bilik.
internet port,dekat ruang tamu.4 port.
1 toilet.1 bilik mandi.
basic needs:
no stove kitchen.
basic dapur ade la..sinki+kabinet+meja makan.
just like an apartment.

*untuk lelaki,maaf..tuan punya blog x masuk la pulak apartment lelaki.lebey kurang je kott..*

then,Orientation Week..
nothing much.
akan divide into group.
ada la LDK,xtvt luar..
banyak talk.
hafal lagu uniten sbb tiap kali xtvt dlm DSS*dewan sri sarjana* akan menyanyi lagu uniten.
seminggu.done!

now,start la status sebagai pelajar di Uniten....
dekat bangi,ada 2 kolej.

1-COIT stand for College Of Information Technology...for IT + CS student.
ada 6 level...level 5 khas untuk staff TNB..
3 dewan kuliah only...others,kelas macam biasa yg memuatkan max 60 people.
level 3 + 4 computer lab..*warning: suhu kat level ni macam duduk dlm peti sejuk.*
seniors panggil COIT, 'kutub utara Uniten'.
suhu totally sejuk,tak kira time kemarau ke hape ke,sejuk sangat..specially time hujan,gile punye sejuk..gigil2 dalam kelas..
ade 1 cafe..*yg agak x best..tp nasi ayam die sedap.*

2-COE stand for College Of Engineering.
*tuan punya blog bukan budak engin,maaf..tiada info lebih di sini.*

selalunya...for the first week,memang xde kelas untuk lab..jadi,kalo first week korang g lab jgk..memang sia2 je la tunggu untuk 2 hours w/out lecturer..


hurmmm..rasenya tu je kot info yang boleh pinat bagi..
info ni berdasakan pengalaman pinat sendiri..
might be salah.might be dah bertukar nanti..=)

untuk freshie yang nak masuk,
jangan risauu...nanti time reg akan ada fasilitator/AJK yg akan guide korang..relax2 je..
prepare mental sudaa...=)

kalau rase macam nak tanye tu,jgn malu,jgn segan..tanye je ok..
kalo pinat rase boleh jwb,pinat jawab...

itu saja dari saya,
pinat-IT student
till then...~

Jun 14, 2010

bertukarrrrrrrrrrrrrr!

yeah...
tajuk sangat tidak boleh blah kan?
mari bertukar menjadi lebih perempuan.

"why?why?tuan punye blog ni x perempuan sangat ke?"

wellllll...a BIG yes!hohoho~

sy ada high heels..tapi...........wat hiasan dekat rumah.
sy ada wedges..tapi................hiasan dalam kereta.
bila pergi jalan2,sy pakai selipar je..
dari bangi ke kelantan ke penang,selipar je jadi peneman.
sy tak pernah pakai baju kebaya.
sy saaaaaaaaaaaaaaaaaangat jarang pakai handbag.
lebih selesa berjalan tanpa beg di tangan..segala benda campak masuk beg adik.ngeh3~

tapikannn...
akibat tidak bawak balik baju kurung ke kampung...
akhirnya..........
sy telah diberi sepasang baju kebaya untuk di pakai......
*anticipate.anticipate*

nak tengok cemana sy berbaju kebaya?
kachak okehhhh~
tuan punya blog yang bertudung hitam.

kachak tak?kachak tak?
maaf tiada gambar individu...
ai kannn pemalu......auwww~
ekekeke~
terkedek-kedek ye berjalan dengan kain susun belakang.
baeeekkkk punye control.
pakai baju punya abes cun,sekali,selipar je yg sy pakai...wuahahahaha~

then,ini gambar ramai2 dengan my cousins,uncle,aunts and my granny~

the one yg pakai kopiah tu my ayah ngah..
ingat entry ni.??die la tuh..da sehat walafiat dahh..
bawak motor besar die habis 1 penang balik dah punnnn~


sekian sahaja entry kali ini..
mahu mencari gambar untuk submit Chocofam punye fanproject..
Malaysian ELF,jangan lupa join eh fanproject ni..=)
terima kasih.....

till then,
me..=)

Jun 13, 2010

korang ade akal ke takde ha?

**sebelum baca lebih lanjut,entry ini mungkin akan mengandungi perkataan-perkataan yang kurang sopan.**

***ibu yang mengandung atau pesakit jantung,diharap bersabar masa baca entry ni..***


salam...

semalam pergi rumah tok ayah..macam biasa,kalau dekat rumah tok ayah,memang aku akan mengorek segala paper sepanjang minggu..dari hari isnin sampai laaa semalam punya paper.
dari satu paper ke satu paper aku baca,ada je news pasal kes lari rumah.
lari rumah pasal ikut kekasih.
lari rumah ikut kekasih siber.
lari rumah ikut mat bangla.
lari rumah ikut mat indon.
lari rumah sebab kena marah.

two words bila aku baca news ni,
WTF????BODOH!

budak sekarang ni memang tak reti pakai akal eh?
i mean,bukan semua budak zaman sekarang laa..sebab aku pun budak zaman sekarang jugak..bukan zaman dulu.
tapi....ada segelintir ni haa..memang korang takde akal atau korang tatau cemana nak pakai akal dah?perlu manual book ke macam mane nak guna akal fikir baik buruk?

1 news aku baca semalam,
remaja perempuan umur 16 tahun lari ikut kekasih siber.
wtf la wehhhhh budak??!kau kenal ke mamat tu sampai nak lari ikut die?
ape ke kau percaya ke sebijik2 word dia?kau dah jumpa dia?
otak ada kaa nak pikir?dia tu kaya sangat ke sampai kau boleh nak lari ikut dia?
kau yakin ke yang dia boleh jaga kau macam parents kau jaga?
parents kau tak cukup perfect ke jaga makan pakai kau?mamat tu perfect sangat la?
kasih sayang parents kau tak cukup ke sampai sanggup letak tepi and pergi kat mamat tu?
kau fikir dia baik sangat ke kalau sampai dia suruh kau lari rumah??
kalau dia baik,dia takkan buat macam tu..dia akan jumpa parents kau mintak kau elok2..
heee...ada akal gunaa..bukan suruh buat hiasan sebagai perbezaan antara manusia dengan haiwan je.

2nd news,
seorang lelaki umur 25 tahun didapati bersalah rogol teman wanita bawah umur.
haaa..yang ni aku tak percaya si laki ni merogol..i dont think sooo....
pada aku,aku fikir camni,
that girl dah kantoi or something,and terus la cakap konon laki tu rogol dia..padahaaaalll dedua rela je..
yela,cemana aku tak pikir camtu,kejadian tu jadi dalam bilik kat rumah and kul 6.30 pagi..PAGI ye kawan2..
teman wanita tu umur 13 tau kawan2...ingat tu..
budak umur 13 tahun keluar pukul 6.30 pagi dengan teman lelaki..dan dekat rumah ye kejadian tu..dekat rumah..
rogol jugak ke?kalo betul pun rogol,tetap budak pompuan tu salah jugakk..sape suh ikut mamat tu pepagi buta..bangang~!

ni untuk remaja2 lain jugak,

untuk perempuan:
kalau korang dah rela serah diri kat bf korang,tolong jangan cakap korang kena rogol!wtf???owhh..time main,time sedap nak same2..bile dah kantoi kau bg laki kau je dok dalam lokap?kasih sayang chenta sejati la tu eh????bongok.
tak payah nak percaya janji2 manis laki korang tu laaa...belum dapat,manis ahhh..dah dapat?korang dok sensorang..padan muka.

untuk lelaki:
kau dah sedap layan body gf kau,bila pompuan tu ngandung,kau lari??konon time sebelum tu,janji nak bertanggungjawab la..sayang sampai mati laaaa..nak kawen dgn pompuan tu laaa..ape laaa...damn~
sebelum kau fikir nak buat segala menda tu kat gf kau,fikir adik2 pompuan,kakak2 korang kat rumah tu..kalau dorang wat cenggitu,ape korang rase??paham???


untuk yang lari dari rumah dengan yang memujuk orang suruh lari rumah:
kalau da gatal sangat nak berlaki,kau mintak kat ayah kau..kalau ayah kau izin,kau dah boleh kahwin..ade paham?
kalau kau nak sangat berbini,pergi mintak kat parents dia elok2..tunjuk yang kau boleh jaga dia sebaik mungkin..hey,parents pon tak halang la kalau kau mampu nak jaga anak dorang elok2 macam mane dorang jaga...


Allah bagi akal suruh berfikir..bukan untuk hiasan je..
apa guna pergi sekolah semua kalau tak reti nak guna akal tuu..
sayang pon sayang laaa..tapi takyah la sampai buat menda bodoh bangang nyusahkan diri ngn mak bapak.
nak buat pape,sila pikir mak bapak korang dulu....


aku ni xde la baek mane nk cakap lebey2...jahat jugak..tp aku tak tahan la tengok berita2 gini..kes buang anak la ape laaa...

sebenarnye,emo ni dah surut semalam..
pastu tetiba terbaca entry kt bro frame punye blog..yang ni klik.
emo balik dahh...

owhh.owhhh...
semalam KOREA MENANG!!!!!!!!!!!
gile menonggeng aku x dapat tgk kt tv..cehhh~
2-0..yeah!!17th june pulak next match!


till then,
me..=)

Jun 8, 2010

pray for him...T_T

keluar exam hall-masuk kereta-cek hp..

ada no tak dikenali call.
bila tanye,itu no adik pinat yang ayah bg pinjam..
die bagitau satu berita yang amat mengejutkan.....

berita apa?
ayahngah pinat jatuh dari bumbung rumah..jarak bumbung dengan tanah dalam lebih kurang 8-10 kaki..

reaksi?
sangat terkejut..that's my uncle that we've been talking about!
the one yang sentiasa panjat bumbung sebab itu memang kerja dia as a contractor and today,jatuh bumbung..
terkejut-ketar-tatau nak bagi reaksi ape...
dalam hati dok berdoa tak habis2...

condition dia?
Alhamdulillah...takde ape2...kena jahit dekat kepala 6 jahitan,luka sikit kaki tangan..takde pendarahan dalam kepala..
sangat.sangat.sangat. bersyukur....
sekarang di tahan dekat wad hosp BM untuk pemantauan..in case ade trauma or something la kott..
if takde ape2,will discharge after 3 days...

gambar di ambil oleh achik
.
.
.leher ayhngah tak patah..tp doc letak jugak menda alah tu as prevention maybe..

cerita secara detail,klik sini...malang tak berbau..


kalau boleh,nak balik penang sekarang jugakkkkk!
tapi...apakan daya...i got another paper this friday....*sigh*

dear fellow friends,do pray for my ayah ngah please.....
lets pray for his recovery.....
hope he will recover fast.....
ameeennnnnnnnnnn~

Jun 5, 2010

a bouquet of rose for u!

macam apa yang aku kat tab sebelah ni---->>>>>>

"i think my blog will turn into 50% bout my fangirling thingy,all about the artist,fandom and so on...and the other 50% will be whatsoever entry that i wanna write..so,please bear with me ya my dear lovely-mushy-intan-payung-berlian readers??thanks for your understanding.=)"


then,please bear with me yep!
i'm just a normal girl who have her own life,her own world.
so sorry cant make every single person who read my entry satisfy with it...
i'm not perfect...banyak khilaf yang ada......
and i'm this type of girl,
"the same girl who laughs and talks a lot and seems very happy is also the girl who may cry herself to sleep.."

and here due to your kindness for always read my blog,
a bouquet of blue roses.....lovelovelove.



till then,
me..=)

Jun 4, 2010

yes,i do!




auwww..

YES,I DO!

super junior-marry me (japanese ver.)


BIG CONGRATULATIONS
to SJ!
they win 3rd consecutively week at Mubank today!!!
yeah,Bonamana daebakkk!
ELF,u guys sure do a very great job..=)


video credit to: syupeojoonieo@yt