Jul 31, 2010

maher zain - Insha'allah.

salam all!!!!!!!
da lame sangat aku x update kan?kan?
here...a song for u guys...=)

kenal Maher Zain?
maybe la aku yg plg lambat pon kenal die..
his songs really soothe tau!dgr lagu2 die sangat tenangkn hati....
and yes,i'm crying bila dengar lagu dia....

here,one of his song.. 
INSHA'ALLAH..



INSHA'ALLAH...we'll find our way.....


kadang-kadang,kena jugak cuci telinga ngn hati ni kan?=)

Jul 22, 2010

a quote for us to think.

to all my followers..so sorry for not updating my blog..sorry..=(

here..a quote for us to think..


till then,
me..=)

Jul 17, 2010

end at last.=)

its been like 4 days i'm not updating my blog rite?

sorry dear readers..
yours truly kinda busy this week...

just finish the event this evening..
what can i say is the event was DAEBAKKKKKKKKKKK!totally successful!
all the lecturers says so..
that event create a history for having more than 250 attendees..

Alhamdulillah...
penat lelah turun naik bilik lect terbayar dengan kehadiran yang tak disangka-sangka..
selama ni,event ni saaaaaangat kurang student datang..
tapi,petang tadi semua berjalan dengan lancar,kehadiran sangat memberansangkan..*walopon foods x cukup,tp,no complaint*

registration berjalan lancar.
games sangat meriah.
award ceremony,clear.
lucky draw,Alhamdulillah..lancar.

pengalaman?
saaaaaaangat banyak!
this is my first time organizing big event..
and yeah..i got it..=)
soft skills,banyak yang dapat..=)

thanx to all committee..
pipah,has,pija,mira,ami,zara,raj..
million thanx to lect that helped me most..
sir TJ,mdm Nazrita,mdm Faridah Hani,ms Masyura..
really have a great experienced!
*ehem,sir TJ..cpt2 la upload gmbr dlm fb..*  

lepas ni,if ada lagi macam ni,nak lagi join!




till then,
me..=)

Jul 10, 2010

Malaysian ada yang hipokrit??

wahhh tajuk....mengundang kontroversi..wakakak..=P

dah lama tak guna KTM...
arinih baru guna balik,sebab nak pegi subang jaya for the meetup...

hurm...aku baru perasan...or,shud i say,aku baru rase nak bercakap pasal perangai rakyat Msia ni...

ok,as we all know,kita,as a Malaysian memang la terkenal dengan sikap peramah,sopan santun,mesra and watsoever lagi sifat mahmudah bila kita berhadapan dengan foreigner kan?..
tapiiiiiiiiii...
pada aku,hakikatnya..kita tak seramah,semesra,sesopan santun itu sesama kita,Malaysian..

oh..kenapa aku cakap macam tu eh?
dah terrrrrrrrrlampau lama aku perhati...sejak aku pandai naik KTM lagi..
most of u tak boleh bertolak ansur kan?
perasan tak korang2 yang selalu naik KTM??
bila komuter tu stop je,terus semua berebut nak naik..]
padahal dah cakap dah,bagi penumpang turun dulu...tapi,ada kita ambik peduli?
takkkkk...kita tetap jugak bertolak2 naik tak hiraukan yang nak turun..
orang suruh beratur nak masuk...ada kita buat?takkkk..
berebut.tolak2..
seat,kita kena bagi untuk yang memerlukan..ada kita buat?
takkkk..kita buat2 tidur.buat2 tak nampak..padahal depan mata kita makcik tu membuyung...tapi,nak ikutkan,ade je mak2 buyung ni yg taknak duduk..aku pernah kena..aku nak bagi seat aku,tapi dia tolak..taknak..then,nak buat apa lagi kn?

satu lagi..aku selalu kena...bukan aku je,rasenya ramai kena..
macam biasa lah..bila peak hour,KTM mesti full kan?then takde seat..orang semua akan berdiri kat pintu..bila suruh ketengah sikit,masing2 buat pekak..
aku kena tadi,ada la sorang girl ni..aku suruh dia ketengah sebab aku dah kena tolak dari belakang..orang nak masuk..u know what apa dia buat?dia jeling aku!perghh..berapi okehh!!mesra ke camtu?bertimbang rasa ke?


hah ni satu menda..
kan KTM ada buat koc untuk wanita kan?koc tengah,koc wanita kan?
aku rasa benda tu tak jadi...too many guys yang naik koc tu jugak!
semua buat buta,tak nampak yg dorang dah tampal tu koc wanita...dorang naik jugak..bertolak2 jugak dengan wanita2 yang lain..apekah itu?
korang salah jantina eh lelaki2 sekelian?
otomatik keliru jantina korang eh?aishh~

enuff said la..
kita memasing Malaysian..sepatutnya,kita kena la lebih bersifat mahmudah dengan sesama kita untuk jadi contoh kat rakyat lain..
tak guna kalau depan foreigner je korang baik bagai..tp dengan Malaysian sendiri korang fail bab2 tu...
takde guna nak hipokrit...kan?
memasing paham kan bahasa aku pakai ni??kan?
soo...fikir2kan dan selamat beramal!!


till then,
me..=)

Jul 5, 2010

A Short Journey for u,for us..^^

**update with latest pictures**

ingat entry ni kawan2??

harini 5 july...the day yg ELF worldwide taknak wujud kalau boleh...
today,kangin will enlist to army for two years...TT_TT

rasa sedey bila kangin ni nak pergi army,memang tak dapat nk control laaaa..
baca je tweet2 dr ELF lain,mesti rasa cam sedih je...
serius,semua orang memang taknak die pergi..2 taun okehhh..lame tuuuu~
apesal x buat macam PLKN?3 bulan je...xde la lame mane..

"ek alaaa..artis je kottt..macam la die kenal korang yang sampai nak nanges2.."

owhhh...mahap la ye...sepanjang aku kenal apa itu term fangirl,aku rasa Suju is one of the group yang sangat2 appreciate fanclub die..
mane2 pon,dorang akan tetap sebut ELF..dorang sgt2 appreciate fan dorang..
tak caye?bace tweet dorang..*salah satu la proof*
and as an ELF,every single ELF dpt rase the appreciation tu..even beza benua pon,masing2 dpt rase..*ape aku tau,tgk dan bace laaa*
itu sebab kenapa bile kangin enlist army,semua ELF rase sedih..for ELF,kitorg kehilangan #1 korean handsome guy for 2 years....TT_TT

harini,Kangin akan masuk army around 1pm KST..send by SJ members..
 balloon banner untuk kangin yg tgh melayang2 dekat service spot..

masa entry ni ditulis,around 400 ELF from Korea,Japan,Taiwan and Thai *apesal ko x ajak aku Thai elf???* dah tunggu dekat service spot..tempat Kangin masuk..
dear Kangin oppa,good luck in army!have fun..^^
please take a very good care of ur health...we'll waiting for u to comeback as a strong and better guy...2 years is not a long time..not a long time..Kangin,HWAITING!^^
SJ members sent their Kangin...TT_TT

here,the song that Kangin sang for the last time before he enlist...
A Short Journey - written by EunHae..




credit pictures as tagged on picture.

Jul 2, 2010

one thing i like about it.


one thing what i like being an E.L.F...
my friends increase..
                 twitter @miszpinat

yeappp..they keep increase day by day..
with them,i can talk whatsoever about SJ.whatsoever about kpop.
owh,jpop too!found some of them that love NEWS too.!*ehem..izzie..ehem*
we share same interest...
even i don't see them in real life,but they just like my frens in real life..
no matter which country u r from.no matter what race u r.no matter what religion u r..i love you guys..!


entry tiada motif..muahaha~