Jan 24, 2011

story of my life part 1.

terasa macam nak bercerita panjang kali ni.=)

hurmm, ramai cakap pinat ni anak orang kaya.
kalau kaya in terms of cukup makan,cukup pakai,cukup keperluan..Alhamdulillah.kaya lah tu.
tapi..kalau kaya in terms of,makan loaded,pakai branded,duit melimpah-ruah..rasenya,my family belum sampai tahap tu lagi..
InsyaAllah,kalau dah orang selalu sebut pinat ni anak orang kaya,family kaya,sebut banyak kali mungkin kaya in 2nd definition tu bakal jadi kenyataan..amiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn..;)

sebenarnya,kalo nak ikutkan,my family ni orang biasa2 je..takdelah sampai tahap boleh dikatakan kaya..tinggal dalam kawasan bandar,even anak dato' pun sengkek kalo hidup nak loaded je manjang.rite?
yelah,maybe orang cakap my family berduit semua sebab gaya hidup dalam kawasan bandar kan?who knows..

my family pernah lalui zaman kemerosotan ekonomi dalam keluarga.few years jugak.makan masa jugak.effect jugak our life..
yelah,dari pinat lahir taun 90 sampaila umur 12 taun 02,memang hidup boleh cakap,Alhamdulillah mewah lah..
tapi,something happened dan benda sebaliknya berlaku..bukanlah susah mana,tapi effectlah jugak kehidupan..
but now,Alhamdulillah..since 05 my family dalam proses menjadi seperti dulu lagi..bila?soon.few more years maybe..doa2kan la ehh.=D


kadang-kadang sebab duit,family boleh jadi porak-peranda kan?
sebab duit,husband n wife boleh bercerai berai.
sebab duit,adik beradik boleh putus hubungan.
macam2 benda buruk boleh jadi sebab duit.=_=

tapiii..family aku takdelah sampai jadi cam statement kat ats ni.aish.simpang malaikat 44.

kenapa aku tulis gini?sebab rimas.people keep saying this, "kau bolehlaaa..anak orang kaya..","yelaa..die kan kaya."
rimas oke?rimas.am not dat kaya person..kalo kaya,dah lama aku selamat pergi balik korea macam pergi balik penang je ok?



till then,
me.=)

1 comment:

- Ma StOrY - said...

pinat kalau rimas jom nyanyi lagu rimas fabolus cat tue.. hehe~