Jan 31, 2011

InsyaAllah,ada jalanya....=)

salam..

just get back from my singapore trip.it was fun!but later lah cerita.tak sesuai sekarang since i heard the news about Mesir condition right now.
rusuhan.banduan berkeliaran.polis takde.
read somewhere,student Malaysia dah ada yang on flight nak balik Malaysia kan?
kerajaan Malaysia,please.bawak dorang balik Malaysia.please.
student2 tu kawan2 kita..lets pray for their safety..not only for Malaysian student,but for others too..

and,here..found the vid Maher Zain sang InsyaAllah in Malay.
i mean,InsyaAllah Malay version studio recording.
his pronounciation,MashaAllah...sangat fasih!tak macam non-malay sing malay song..sebijik sejiban macam orang melayu yang nyanyi.
taknak tulis panjang2,here..

Jan 28, 2011

story of my life - part 2..

sesi nak merepek panjang2 lagi.=)

people say,pinat is a sombong girl.
yup.true.
not sombong yang betul2 sombong,bongkak dan seangkatan dengannya.
tapi..sombong in term of tak senyum dekat orang.tak bercakap sangat dengan orang.tak lepak in a circle of friends dekat kolej.
yup.aku macam tu.
entah.aku rasa macam bukan la tak suka,tapi kadang2 macam ntah..tatau nak explain sebenarnya.=P

one more thing,rasanya memang ramai my real life friends perasan this thing -> aku SANGAT JARANG berinteraksi dengan makhluk berlainan jantina.yes,kadang bila cam bertembung mata ngn my guy friends,senyum la jugak.
tapi secara berterus-terang lah kan,selagi boleh aku elak nak tembung pandang dengan dorang,selagi tu aku buat.
kenapa?jawapan dia senang je..TAK SELESA.awkward.
kalau nak bercakap pun,kadang2 macam few words,few sentences then the end.
nak sembang panjang boleh sangat.tapi tulah..aku tak selesa.=)
sorry lah.bukan aku tak nak pandang korang,bukan aku tak nak sembang dengan korang,tapi..itulah die..hohoho.
nak cakap guy friends yang rapat pun..ade la 2 3 orang..
this 2 3 people ni la pun yang aku boleh bercakap gelak2 pun.
yang lain takat,"hi","eh pinat,hi!*wave*" gitu2 je la..=P

aku tau..ramai cakap aku sombong.
this is me.sembang dalam internet bukan main hebat.kat luar,few words je la..=P *exception to my besties n ELFbesties*

serius,saya,pinat,tidak lah sombong.
pandai2 lah korang cari suis nak bagi aku cakap banyak..=D

siyes entry random abes!hampun mahap le readers eh..nah,special utk korang yang membaca-

Jan 24, 2011

story of my life part 1.

terasa macam nak bercerita panjang kali ni.=)

hurmm, ramai cakap pinat ni anak orang kaya.
kalau kaya in terms of cukup makan,cukup pakai,cukup keperluan..Alhamdulillah.kaya lah tu.
tapi..kalau kaya in terms of,makan loaded,pakai branded,duit melimpah-ruah..rasenya,my family belum sampai tahap tu lagi..
InsyaAllah,kalau dah orang selalu sebut pinat ni anak orang kaya,family kaya,sebut banyak kali mungkin kaya in 2nd definition tu bakal jadi kenyataan..amiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn..;)

sebenarnya,kalo nak ikutkan,my family ni orang biasa2 je..takdelah sampai tahap boleh dikatakan kaya..tinggal dalam kawasan bandar,even anak dato' pun sengkek kalo hidup nak loaded je manjang.rite?
yelah,maybe orang cakap my family berduit semua sebab gaya hidup dalam kawasan bandar kan?who knows..

my family pernah lalui zaman kemerosotan ekonomi dalam keluarga.few years jugak.makan masa jugak.effect jugak our life..
yelah,dari pinat lahir taun 90 sampaila umur 12 taun 02,memang hidup boleh cakap,Alhamdulillah mewah lah..
tapi,something happened dan benda sebaliknya berlaku..bukanlah susah mana,tapi effectlah jugak kehidupan..
but now,Alhamdulillah..since 05 my family dalam proses menjadi seperti dulu lagi..bila?soon.few more years maybe..doa2kan la ehh.=D


kadang-kadang sebab duit,family boleh jadi porak-peranda kan?
sebab duit,husband n wife boleh bercerai berai.
sebab duit,adik beradik boleh putus hubungan.
macam2 benda buruk boleh jadi sebab duit.=_=

tapiii..family aku takdelah sampai jadi cam statement kat ats ni.aish.simpang malaikat 44.

kenapa aku tulis gini?sebab rimas.people keep saying this, "kau bolehlaaa..anak orang kaya..","yelaa..die kan kaya."
rimas oke?rimas.am not dat kaya person..kalo kaya,dah lama aku selamat pergi balik korea macam pergi balik penang je ok?



till then,
me.=)

Jan 18, 2011

meh l

We're teenagers. We hate school. Our cellphones and us are a package deal. We won't always cooperate or listen. Sleep and food are our best friends. Real friends are harder to find than the answers on our tests. We're not always smiling and happy. Please don't expect too much from us. We'll grow up someday, but for now, just let us enjoy our lives.

Jan 16, 2011

great memories ever.

salam..

here,my 666th post..=D


last few days am totally happy!
to be exact 12,13th Jan 2011..
i wont forget both dates..never.ever.ever.
both got their own memories in my fangirl life..
if i have superpower,i want to stay in both dates..=D

why?hehehe..bak kata dato' CT..biarlah rahsia..kekeke.=P
yang penting sy happy.sy sangat happy.
jutaan terima kasih kepada mereka yang terlibat membuatkan sy bahagia.=D
terima kasih.terima kasih.*90 degrees bow*


less than 2 weeks more.29th Jan..please come fast.

Jan 1, 2011

babai 2010, hello 2011!

2010 just left us.
2011 just greet us.

WELCOME ABOARD 2011.


hope everything will going well this year.
lots of things i've plan for this year..when i said lots,it reallllllllllly mean A LOT of plans!
what happened in 2010,left it behind.
what will happen in 2011, accept it with strong heart.


*tadah tangan* 
"Ya Allah, may Ur bless be with me throughout the year."
aminnnn~

welcome 21 year old me.!=D
goodbye 20 year old me.~sayonara.=')


ehem.da umo 21,bolehlah nk kenalkan bakal menantu kat ibu ayah ni.en kim heechul,nnti i bwk u jumpe ibuayah eh.bahahahahahah~XDD