Jun 26, 2011

scary...

salam.=)


tadi,terbaca satu blog entry ni - sini.sini.tekan sini.

tetiba aku terasa macam gov. kita scary..i mean,yelaahhh..rampas gadget kita sebab surfing web..macam....erk?apekah?memang dorang pantau gegila penggunaan internet di kalangan rakyat Malaysia ni. fuuuh. *lap peluh*

tapi...orang yang di rampas barang2 tu takdelah pulak bagitau what is the 'wanted' web tu..
entah2 auta..mana lah tau,dia tu sebenarnya hackers yang terlibat haritu ke kan?
tapi kan,kalau betul lah sebab surf web,kena rampas segala gadget kita,sangat scary.
dah lah dia tak bagitau web apa yang dia surf..
mana lah tau kalau tetiba kita TER-surf web yang dimaksudkan kan....tak ke cuak tetiba esok pagi encik2 cybersecurity tetiba muncul depan rumah cakap nak confiscate segala mak nenek gadget yang kita ada...huiiiiiiiiiiii.menangis aku weh. 3 hari tak dapat internet dgn laptop pun macam dah deprived gila,inikan pulak dirampas...menangis air mata darah den..ish.mintak simpang..

errr..encik2 cybersecurity,rumah saya elok je kan?takde surf any wanted website kan?baik je..fb,blog,twitter,metalab uniten,yahoo mail,gmail je saya bukak. menda lain tak.. PEACE!



oh ya, my laptop DELL Vostro 1400 dah dijual. weeeeeeeeeeeee.=D



till then,
me.

Jun 15, 2011

rasa nak membebel sikit.~

hacking are everywhere.

tourism malaysia,politeknik,Malaysian Communication and Multimedia Commision already been hacked.

next?

motif #opMalaysia is for kebebasan menggunakan internet..tapi ada jugak tak betul cara tu.
operasi Malaysia ni on 15 June kan?meaning,harini lah kan?7.30PM?well,mari kita lihat apa yg bakal jadi kat malaysia.gov.my nanti. yang rajin tu,screencap lah eh before and after.heeeeeeeeeeeee.=D

ok,tu satu hal.

ni satu hal lagi,
apa ke motif our government nak block segala file hosting web??????
semalam streamyx dah start block yg 10 file hosting tu.
before streamyx,P1 dah block dah.
megaupload tu weh.megaupload ok dia block.~
nasib baik mediafire tak block..tapi if u guys ni selalu download,u guys tahu lah kan how inconvenient nya mediafire tu.
100MB je one part. bayangkan kalau nak download 900MB nye file?hah.9 part oke.9 part.

as for me lah kan,dari government sibuk2 nak block segala mak nenek file hosting web tu,baik laaaaah SKMM tu buat tour around internet ni,cari segala mak nenek XXX nye web,block.
web2 macam tu takde lak nak block segala kan?
kenapa?nak suruh kitorg tengok ke?haih.

ok.done rambling.

till then,
me.=)

Jun 1, 2011

my 2cents?

salam.

random entry.

its been a while aku tak post entry kan.

now,sekarang dah kecoh pasal seorang makhluk tuhan yang berumur 14 yang buat entry mengaku dah takde dara kan?i read that entry. i read her blog from her latest entry till that 'takde dara' entry.
what more can i say..budak2 sekarang i mean,bukan semua ok. segelintir.sekelompok.sekumpulan dah terlampau barat.
yes.ada one of the entry tulis pasal ex dia,mention 1st kiss.
yes.ada entry pasal another ex dia,nak bg selesa,dia kiss pp,dahi.
why girl?terlampau barat?terlampau expose with all those thingy?
dah takde rasa ape2 dah bila buat macam tu?
haih.
remaja sekarang,budak2 sekarang,terlampau terbuka.
i can do whatever i want.people tak kan marah.
can i blame on bieber?sorry beliebers.

as for example lah kannn.
let say,u one of the bieber's fans. called urself as beliebers.
just look at ur idols.
go and having some sweet vacation with his gf,gomez at hawaii.
kissing on public.
budak dua orang,budak kecik lagi.
tak cecah 20 pun lagi.18 pun tak kot.aku tak amek tau umur dorang.
budak2 Malaysia ni pun,x matang,budak baru nak up..ikut lahh.
sweet katanya.comel katanya.
gaaahh.
adik2,sweet ke,comel ke..at least,mereka non-muslim.at least lah.
awak tu dekat ic tulis Islam kan?even awak x amalkan cara hidup tu,awak bawak nama Islam.
pandai2 lah pikir,mana baik,mana buruk.
awak ada baaaanyaaaaaaaaaaaaaaaaak lagi benda nak kena tempuh.
banyak lagi.
kakak awak ni tanak lah kan bila awak dah besar,awak baru rasa menyesal dengan apa yang awak buat masa awak kecik.
tak payah lah pikir menda2 orang dewasa.
just enjoy ur teen life.
kang dah besar,rindu.

enuff said.

err,to beliebers.sorry lah eh.not saying ur idol not good..;)


till then,
me.=)